Schoolhandbaltoernooi in Heerhugowaard groot succes

Sport
Het team van Campus Columbus bleek het sterkste in de leeftijdscategorie groep 7/8.
Het team van Campus Columbus bleek het sterkste in de leeftijdscategorie groep 7/8. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Voor leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van de Heerhugowaardse basisscholen werd woensdag 11 en donderdag 12 mei een schoolhandbaltoernooi georganiseerd. Of je nu wel of niet kan handballen, iedereen mocht meedoen want het spelplezier stond voorop.

Handbalverenigingen KSV en Tornado hadden de handen ineen geslagen voor de organisatie van het toernooi. Woensdag was het de beurt aan de groepen 5/6 om hun handbalkunsten te laten zien. Er waren maar liefst 200 kinderen van tien Waardse basisscholen aan het handballen in Sporthal de Waardergolf en buiten op het handbalveld bij Tornado. De kinderen werden luidkeels aangemoedigd door vele enthousiaste ouders, opa’s en oma’s. Na een reeks spannende en fanatieke wedstrijden werd uiteindelijk het gemixte team van groep 5/6 van de Pater Jan Smitschool kampioen! 

Donderdag was het de beurt aan de kinderen uit de groepen 7/8, die eveneens mochten aantreden in de Waardergolf en buiten bij Tornado. Ook hier waren ruim 160 kinderen actief, waarbij onverwachte talenten kwamen bovendrijven. Er werd fel gestreden om de kampioensbeker. Uiteindelijk was deze eer behouden aan het mixteam van Campus Columbus. Zij werden 18 mei bovendien regiokampioen en mogen 11 juni aantreden in de landelijke finale.

Titanenstrijd

Het toernooi werd afgesloten met een heuse titanenstrijd onder de verschillende leerkrachtenteams van maar liefst negen scholen. Na een zinderende finale tussen het team van de Hasselbraam en de Pater Jan Smitschool, ging laatstgenoemde er met de kampioenstitel vandoor. 

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Nut, Just Print It, Babbels - Flexibele Kinderopvang, Sportakkoord Heerhugowaard en vooral de vele enthousiaste vrijwilligers. 

Ben je enthousiast geworden en wil je een proefles doen, kijk dan op de website van de handbalverenigingen: ksvhandbal.nl en hv-tornado.nl