Bijna ongeslagen kampioen: KSV-meiden onder 15 grossieren in titels

Sport
Ondanks het verlies van de laatste wedstrijd werd het kampioenschap van KSV meiden onder 15 groots gevierd.
Ondanks het verlies van de laatste wedstrijd werd het kampioenschap van KSV meiden onder 15 groots gevierd. (Foto: )Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD – Het team KSV-meiden onder 15 werd enkele weken geleden al kampioen van de hoofdklasse. De ploeg van de trainers Serge Snijders en Remon Laan won toen de uitwedstrijd tegen DIOS Kampen met 0-2. De voetbalsters uit ‘t Kruis werden al in de najaarsreeks ongeslagen kampioen met de indrukwekkende doelcijfers van 58 treffers voor en slechts één tegen. 

Het leek erop dat de meiden van KSV de competitie ongeslagen zou eindigen. “Maar dat gebeurde uiteindelijk toch niet”, vertelt Serge, die al drie seizoenen betrokken is bij KSV. “Helaas werd afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het laag geklasseerde Schagen met 3-1 verloren. Voor de meeste meiden was dat een tegenvaller, want de kampioenswedstrijd wil je gewoon winnen. Bij sommigen stonden de tranen dan ook in de ogen. Maar de feestvreugde won het al snel van het verdriet, want het is toch ongelofelijk dat de meeste meiden van deze groep al drie keer een kampioenschap hebben meegemaakt en van de derde klasse helemaal naar de hoofdklasse zijn gepromoveerd.”

Talenten

Het team KSV onder 15 gaat volgend seizoen met vrijwel dezelfde selectie door. “Dan worden we KSV onder 17”, legt Serge uit. “Ondanks dat veel meiden nog heel jong zijn, kunnen ze dit aan. We hebben jammer genoeg afscheid moeten nemen van Aliza van Zuilen. Zij gaat verhuizen naar Drenthe.’’ Dat er veel talenten rondlopen bij KSV is wel duidelijk. “Eén speelster heeft al de overgang gemaakt naar VV Alkmaar, dat in de Eredivisie speelt, en drie van onze speelsters worden al gescout door VV Alkmaar.’’


De competitie ongeslagen beëindigen zat er net niet in, maar dat maakt de reeks van de meiden er niet minder indrukwekkend op. - (Foto: Aangeleverd)

Vlaggenist

“We leveren dus veel toppers af. Dat is een positieve ontwikkeling voor de meiden”, constateert Serge. “Maar voorlopig blijft de hele groep bij elkaar. Het is een hele enthousiaste groep meiden die alles voor elkaar overhebben. We trainen twee keer in de week en dan wordt altijd keihard gewerkt. Voor ons als technische staf is het fantastisch om met deze groep te werken en we zien de competitie in het nieuwe seizoen dan ook met veel vertrouwen tegemoet. We hebben al eerder tegen ploegen gespeeld die al jaren ouder waren.” 

Het trainersduo wordt wekelijks bijgestaan door vlaggenist Raymond van Ruiven. “We zijn nog op zoek naar nieuwe speelsters die kunnen voetballen in de leeftijd van 14, 15 of 16 jaar en bij ons willen gaan voetballen. Lijkt het je wat? Ga dan naar www.ksvvoetbal.nl.”