Schoolzwemmen in De Bever groot succes

Sport
Team 1 van Het Mozaïek won de prijs voor het beste team.
Team 1 van Het Mozaïek won de prijs voor het beste team. (Foto: AgHeeremansphotography)

DIJK EN WAARD - Met veel plezier heeft Zwem- en Poloclub ‘De Reuring’ op woensdag 1 juni weer de Schoolzwemkampioenschappen georganiseerd. De afgelopen twee jaar was dit helaas niet mogelijk in verband met Corona. Maar nu kon het weer! 

Over ‘weer’ gesproken: De middag begon met een buitje tijdens het aanmelden van de deelnemers. Maar toen iedereen een plekje had gevonden, scheen de zon. Bij de start van het evenement was wethouder John Does van de gemeente Dijk en Waard aanwezig. Hij en starter Johan Baaleman zorgde er samen voor, dat de eerste zwemmertjes van de middag op de juiste moment het spits afbeten en in het water doken.

Leerlingen van maar liefst 9 basisscholen deden mee: IKC Oudkarspel, Het Baken, Paus Johannesschool, De Phoenix St. Pancras, De Phoenix Broek op Langedijk, De Koolvlet, Het Mozaïek, De Wijde Veert en IKC Waterrijk.

Deze kinderen sleepten de eerste prijzen in de wacht voor de rug- en/of schoolslag in hun leeftijdscategorie: Dyon Tromp, Wout Schot, Lot Molenaar, Emily Steffens, Thijs de Boer, Linsey Engel, Tygo Korver, Sofie Antoons, Gijs Lekx, Tess Schot, Bram Steffens, Amy van Dalen, Lex Hink, Tara Peters, Tijn Tesselaar, Zoë van den Berg, Geeske Huider en Quinten Bergen. Daarnaast was er een prijs voor het beste team. Dit was team 1 van Het Mozaïek. De kinderen uit dit team wonnen allemaal een kwartaal gratis meetrainen bij De Reuring. De Wijde Veert haalde dit jaar de meeste medailles binnen. Daarmee won deze school de felbegeerde wisselbeker!

Mede dankzij sponsoring van zwembad De Bever, Kaas!, slagerij Ruud Klerck, Vrienden van De Reuring en de vele vrijwilligers was het een zeer geslaagde middag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De Wijde Veert haalde dit jaar de meeste medailles binnen. Daarmee won deze school de felbegeerde wisselbeker!
Afbeelding