Zaalvoetbal: Opmars Energy Trust bekroond met koppositie

Nog één speelronde te gaan...
Nog één speelronde te gaan... (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Zestien overwinningen uit achttien wedstrijden; het zijn de indrukwekkende cijfers waarmee Autobedrijf John Visser dit seizoen gedomineerd heeft in de L’Arcade Administratie-Cup. Ook tegen De Praktijk werden er weer drie punten aan het totaal toegevoegd, al duurde het lang voordat de ploeg op gang kwam.

Pas in de 25e minuut werd de score geopend door Floris Kemps en al gauw deed De Praktijk wat terug via Rick Schepers. Tim Koorn zorgde met twee treffers voor een belangrijke marge van twee, waarna de koploper in de resterende tijd alleen maar verder uitliep. Uiteindelijk zou dit resulteren in een 6-1 overwinning voor Autobedrijf John Visser, dat in Koorn met drie doelpunten zijn topscorer kende.

Rijkspolder / Steakhouse Marrakech houdt de tweede plaats stevig in handen houden na een ruime zege op VHC Jongens BV. Ook in dit duel werd er voornamelijk gescoord in de tweede helft, alleen de 1-0 van Mounir El Fakiri viel nog net op het einde van de eerste helft. Dion Vos wist namens VHC Jongens BV voor de gelijkmaker te zorgen, maar hierna nam Rijkspolder / Steakhouse Marrakech het heft in handen en kon het door een aantal fraaie treffers gemakkelijk uitlopen naar een ruime 6-1 voorsprong. Hans Schuit wist het gat nog wel te verkleinen, maar dichter zou VHC Jongens BV niet meer komen; 6-2.

Reyez! blijft nog steeds in de race om de tweede plek, nadat een simpele overwinning op De Heertjes/Albinotrouwringen 1. Een dominante eerste helft werd afgesloten met een 3-0 voorsprong, maar een kwartier voor tijd gloorde er hoop voor De Heertjes/Albinotrouwringen 1 na een goal van Rick Stouten. Willem de Krijger wilde hier echter niets van weten en met twee treffers schoot hij Reyez! weer snel naar een comfortabele voorsprong. Door doelpunten van Alexander Noordeloos, De Krijger en Koen van der Meer zou het uiteindelijk 8-1 worden voor Reyez!, dat slechts een punt achterstand heeft op Rijkspolder / Steakhouse Marrakech.

A2-Cup

Energy Trust is de ploeg in vorm in de A2-Cup en onderstreepte dat door met een overwinning op Sta op Stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging de koppositie van deze ploeg over te nemen. Het was Sta op Stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging dat uitstekend aan de wedstrijd begon en door goals van Steven van Tunen en Roy van der Roest een vroege 0-2 voorsprong wist te nemen. Hamza Demirtas zorgde niet veel later voor de aansluitingstreffer, maar hierna bleven de doelpunten enige tijd uit. Een kwartier voor tijd was de gelijkmaker een feit; het doelpunt kwam op naam van Atilla Ozturk. Sercan Yilmaz zou hierna de wedstrijd naar zijn hand zetten en met drie opeenvolgende treffers voor een 2-5 voorsprong zorgen. Met deze drie treffers heeft hij zijn totaal op 26 doelpunten gebracht in slechts zes wedstrijden, een ongelooflijk aantal. In de slotfase vielen er nog twee goals te noteren en zo kon Energy Trust uiteindelijk met 2-7 zegevieren, de vijfde overwinning op rij . Met nog één wedstrijd te gaan bedraagt de voorsprong van Energy Trust op Sta op Stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging nu twee punten.

Café Muizenvreugd mag nog hopen op de tweede plek nadat het met een minimaal verschil wist te winnen van EV Wonen Makelaardij 1. Een vroege treffer van Robin Hillegers leek een doelpuntrijke wedstrijd in te luiden, maar beide ploegen hadden het vizier niet op scherp staan. Door deze onbenutte kansen bleef het dan ook lang slechts 1-0 in dit duel, pas in de 32e minuut werd de voorsprong verdubbeld dankzij een treffer van Dennis Brandjes. Hiermee was de wedstrijd dan ook gespeeld, al deed EV Wonen Makelaardij 1 in de laatste minuut nog wel wat terug via Mitchel Smeding. Café Muizenvreugd heeft dankzij deze 2-1 overwinning het gat richting Sta op Stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging verkleind tot twee punten, terwijl EV Wonen Makelaardij 1 nu definitief laatste is.

Kieskeurig doorbrak de negatieve serie van vijf opeenvolgende nederlagen door Schildersbedrijf Mol te verslaan. Daarvoor moest de ploeg wel twee keer terugkomen van een achterstand. In de dertiende minuut was het voor het eerst raak voor Schildersbedrijf Mol na een goal van Lars Ligthart. Ronald Molenaar was vijf minuten later goed voor de gelijkmaker, maar hierna was het opnieuw Schildersbedrijf Mol dat de leiding nam via een treffer van Toby de Groot. Arjan Bouwes bracht de score weer in evenwicht en een late goal van Jordy van der Ham betekende de volle buit voor Kieskeurig; 3-2.

Vijfde overwinning op rij voor Stuijt Infra GWW

Met nog één wedstrijd te gaan blijft het spannend in de Deza Kozijnen-Cup. FC Atlas en SDV Installatietechniek lieten allebei geen steek vallen en zo wordt op de laatste speeldag beslist wie de sterkste is. Het voordeel is nog altijd in handen van FC Atlas, dat ondanks een vroege achterstand te sterk was voor Bouwbedrijf Bert Groot. Een treffer van Robin Wezepoel hielp Bouwbedrijf Bert Groot in de zesde minuut aan een 1-0 voorsprong, maar tien minuten later kwam de koploper langszij dankzij Yassine El Abdellaoui. Mohamed Chakouch zorgde hierna voor de eerste voorsprong voor FC Atlas, dat niet lang hierna verder wist weg te lopen na treffers van Said Beninni en El Abdellaoui. Het laatste doelpunt in dit duel kwam op naam van Chakouch en hij bepaalde daarmee de eindstand op 1-5.

SDV Installatietechniek kwam sterk uit de startblokken tegen Joris Dekker Bouw en had na negen minuten al een 2-0 voorsprong in handen, na doelpunten van Bas Groot en Daniël Oliemans. Rob van der Meer tekende hierna voor de belangrijke marge van drie, waarna Roald Zoet namens Joris Dekker Bouw wat terug deed. Drie minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist door Jos Beers, al was het slotakkoord nog wel voor Joris Dekker Bouw dankzij een treffer van Sam van de Crommert; 4-2. SDV Installatietechniek blijft dankzij deze overwinning achtervolgen op twee punten en moet hopen op een misstap van FC Atlas tegen Loogman Carwash Heerhugowaard.

L’Arcade hoopt het seizoen af te sluiten op de derde plaats en deed hiervoor goede zaken door Esdégé-Reigersdaal te kloppen. Een droomstart lag aan de basis van deze overwinning, want na slechts zes minuten stond L’Arcade al met 0-3 voor. Esdégé-Reigersdaal probeerde er nog wel een wedstrijd van te maken en deed wat terug via Chiel de Waal. Brecht Molenaar liet Esdégé-Reigersdaal echter niet dichterbij komen en was met zijn tweede en derde treffer van de avond goed voor zowel de 1-4 als de 2-5, wat uiteindelijk de eindstand zou zijn in dit duel.

Stuijt Infra GWW blijft wel een bedreiging voor L’Arcade nadat het tegen KBL Schoonmaakcentrum alweer de vijfde opeenvolgende zege wist te boeken. Daar waar Stuijt Infra GWW uitstekend in vorm is, is het tegendeel waar voor KBL Schoonmaakcentrum. Voor dit duel had het al vijf keer op rij verloren en ook tegen Stuijt Infra GWW kwam het totaal niet aan de pas. De schade werd lang nog wel beperkt gehouden, maar vooral in de slotfase liet de ploeg het compleet lopen. Zo wist Stuijt Infra GWW uiteindelijk met 0-8 te winnen en was Jeroen Bel met vier treffers van grote waarde. De achterstand op L’Arcade bedraagt twee punten en zo mag Stuijt Infra GWW nog hopen op de derde plaats.

Gofilex weet ook weer wat winnen is; een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning werd eindelijk doorbroken met een zwaarbevochten zege op De Heertjes 4/Sunrise zonwering bv. Marouane Koubaa nam de openingstreffer voor zijn rekening, waarna De Heertjes 4/Sunrise zonwering bv deze achterstand wist om te buigen in een 2-1 voorsprong door doelpunten van Bram Barhorst en Thimo Roemburg. Gofilex was echter niet van slag en kwam langszij dankzij een goal van Sebastiaan Lippelt. Al snel had de ploeg ook weer de leiding in dit duel dankzij Sam Verbart en vijf minuten voor tijd was de marge zelfs twee na een treffer van Quincy Barkey. Roy Westra bracht de spanning nog wel terug door de aansluitingstreffer te maken, maar een late goal van Jip Verbart zou de overwinning definitief veiligstellen voor Gofilex; 3-5.

Jos Kamp Assurantiën wint subtopper

In de voorlaatste ronde in de Jos Kamp Assurantiën cup (poule B) won Jos Kamp Assurantiën het duel om de tweede plaats met 8-5 van Zonneveld Elektro. Zonneveld heeft echter nog wel één punt voorsprong op Jos Kamp en ook NVDB kan uiteindelijk nog tweede worden. Onderin boekte SPITS – Medicijnuitgifte op Maat een belangrijke overwinning en verliet daardoor de laatste plaats.

De wedstrijd tussen middenmoter Renses Automobielbedrijven en laagvlieger Van Dijk Bortstelwerken.nl leverde bijna een half uur lang geen doelpunten op. Uiteindelijk bracht Daan Savelberg Renses dan toch op voorsprong, maar Niels Commandeur deed namens Van Dijk Borstelwerken.nl direct iets terug. Uiteindelijk bezorgde diezelfde Daan Savelberg Renses in de slotfase de overwinning (2-1).

Chelsea kwam in de openingsfase nogal gelukkig op voorsprong tegen SPITS – Medicijnuitgifte op Maat, maar had hierna niets meer in te brengen. Door onder meer twee doelpunten van Florian Saft liep SPITS uit naar 4-1 en uiteindelijk won SPITS met 5-3. Behalve Florian Saft scoorden ook Dennis Leeuwenburgh (SPITS) en Eugene van Esveld (Chelsea) tweemaal.

Door een 8-5 overwining op concurrent Zonneveld Elektro is Jos Kamp Assurantiën nog in de race om de tweede plaats. Zonneveld nam al snel een 1-3 voorsprong, maar door drie doelpunten van Jos Kamp binnen één minuut (waarvan twee van Rik Hartsink) werden de rollen omgedraaid (4-3). Wouter Blok en Eliseo Cardenas zetten zonneveld weer op voorsprong (4-5), maar door twee doelpunten in één minuut van Lars van der Zel veranderde dit weer. In de slotfase beslisten de broers Marco en Edwin Kamp dit duel definitief in het voordeel van Jos Kamp.

Ook NVDB kan na een eenvoudige 9-3 overwinning op het bescheiden team van De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches nog de tweede plaats in de eindstand behalen. In de eerste tien minuten kon het team van De Heertjes de schade nog beperkt houden tot 2-1, maar na vier doelpunten van NVDB in slechts zes minuten tijd was dit duel al snel beslist. Steven Jenkins en Martijn Veldboer scoorden beiden driemaal voor NVDB, maar het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Dave Hottentot van De Heertjes. Hij verschalkte de keeper van NVDB direct vanaf de aftrap met een sublieme lob!

Koploper debestevergelijkingssites.nl had even wat tijd nodig tegen Tips Thailand, maar daarna begon het te draaien en stond het team halverwege de wedstrijd al met 5-0 voor. Na onder meer een zuivere hattrick van Roel de Vries leek Tips nog dichterbij te komen (6-4), maar uiteindelijk beslisten Adel Al-Majahie en Erdem Sahin dit duel toch in het voordeel van de koploper (8-4).