Jeugdskeelerwedstrijd bij HSC De Draai

Sport
Jeugdskeeleren bij HSC De Draai. Parcours afleggen om je behendigheid te trainen.
Jeugdskeeleren bij HSC De Draai. Parcours afleggen om je behendigheid te trainen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD / HENSBROEK - HSC De Draai en Skeelervereniging Koggenwaard organiseerden zaterdagochtend 11 juni gezamenlijk een jeugdskeelerwedstrijd op de skeelerbaan in Hensbroek.

De wedstrijd vond plaats onder regie van Adri Zwagerman en een team van enthousiaste vrijwilligers. Ongeveer zestig kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar kwam opgetogen en getooid met complete skeeleruitrusting naar de skeelerbaan, alwaar ze in twee groepen verdeeld werden. De trainers hadden een mooi parcours uitgezet voor de behendigheidsproef, waarbij er om de pylonen, over een schans, onder een boog en andere obstakels door moest worden gereden. 


Flying Lap

Daarna was het tijd voor de wedstrijd: wie legt er het snelste een ronde van 200 meter af? Bij deze zogenaamde Flying Lap starten de jonge skeeleraars op hoge snelheid, om na een ronde op z’n snelst te kunnen finishen. Als laatste onderdeel werd gestreden in de minimarathon om de beste positie. De jongste jongens en meisjes reden een marathon over twee ronden en de gevorderde jongens en meisjes mochten zes ronden lang aan de bak. Onder het toeziend oog van vele enthousiaste toeschouwers, werd in beide categorieën hard gestreden om de ereplaatsen.

Om de ouders ook van de bank af te krijgen, verzorgde trainster Daniëlle onderwijl voor hen een bootcamp. Mede dankzij het mooie weer, was het voor de skeelertalentjes een geslaagde wedstrijd. 

Uitslagen

Jongens en meisjes vanaf 6 jaar:

1) Avi Nguyen
2) Lisa Wever
3) Zoë Molenaar

Jongens en meisjes tot 12 jaar:

1) Milena Bel
2) Arcelia van Rouendaal
3) Pieter Rademaker

In de week van 13 tot en met 18 juni wordt voor skeeleraars in alle leeftijden de Skate4Daagse gehouden op de skeelerbaan in Hensbroek. Kijk voor meer informatie op www.koggenwaard.nl en www.hscdedraai.nl.