Wijkagent De Noord schittert op World Police & Fire Games

Sport
De vele kilometers door de polder hebben Martin geholpen bij het winnen van de gouden plak.
De vele kilometers door de polder hebben Martin geholpen bij het winnen van de gouden plak. (Foto: Strava)

DE NOORD - Martin Hoefakker, wijkagent in De Noord, heeft al twee gouden plakken gewonnen op de World Police & Fire Games in Rotterdam, een soort Olympische Spelen voor agenten, brandweerlieden, douaniers en gevangenispersoneel. In 63 verschillende sportonderdelen strijden zo’n 10.000 deelnemers tegen elkaar om de prijzen. De 60-jarige Hoefakker blijkt in zijn leeftijdsklasse ongenaakbaar op de fiets.

Wijkagent De Noord schittert op World Police & Fire Games

Op de World Police & Fire Games staan naast bekende sporten als wielrennen, judo, hockey, handboogschieten en badminton, ook minder voor de hand liggende evenementen op het programma zoals zoetwatervissen, dragon boat race, darten en natuurlijk allerlei schietsporten. Hoefakker, die woonachtig is in Middenmeer, wilde al eerder meedoen maar omdat het evenement veelal in Canada of de VS gehouden wordt, was dat niet altijd haalbaar. Nu de World Police & Fire Games in Rotterdam zijn, kan hij eindelijk zijn debuut maken. Eindelijk heeft de fanatieke wielrenner de mogelijkheid zich te meten met leeftijds- en vakgenoten van over de hele wereld.

Op het onderdeel tijdrit in de categorie 60+ was Martin een klasse apart. Dankzij een slimme indeling van zijn race - een vlak parcours over zestien kilometer in een winderig Zevenhuizen - won hij de wedstrijd met maar liefst 29 seconden voorsprong op de nummer twee. De bijna 8.000 kilometers die hij dit jaar al maakte door de Noord-Hollandse polder, bijvoorbeeld van werk naar huis en andersom, hebben hem ongetwijfeld de nodige bagage gegeven om onder deze omstandigheden goed uit de verf te kunnen komen. Martin haalde een gemiddelde van 41 kilometer per uur. 

In de wegwedstrijd, die gereden werd over de Maasvlakte, was hij de beste in de eindsprint. Dit weekend komt hij ook nog in actie op de mountainbike. Ook daarin maakt hij kans op eremetaal. 

Kijk voor meer info op www.wpfgrotterdam2022.com