Opnieuw record voor Schilder; Van Diepen maakt indruk

Sport
Wéér een Nederlands record voor Jessica Schilder.
Wéér een Nederlands record voor Jessica Schilder. (Foto: BSR Agency via Atletiekunie)

CHORZÓW - Bij Diamond League-wedstrijden in het Poolse Chorzów heeft voormalig Hera-lid Jessica Schilder opnieuw haar Nederlandse record kogelstoten verbeterd. Met 19,84 meter kwam ze zeven centimeter verder dan bij de WK van vorige maand. Toen won ze met 19,77 meter brons, nu eindigde ze als tweede.

De 23-jarige Schilder werd eerder dit seizoen achtste in Doha, tweede in Oslo (met een nationaal record van 19.46 meter) en vierde in Stockholm. Sinds juni verbeterde ze liefst zes keer het Nederlands record. Als verwacht ging de zege in Chorzów naar Chase Ealey. De Amerikaanse, die dit seizoen nog ongeslagen is in de Diamond League en in Eugene de wereldtitel pakte met een worp van 20,49 meter, kwam nu tot een afstand van 20,38 meter.

Van Diepen maakt indruk

Tony van Diepen maakte indruk op de 800 meter. Op de WK strandde de 26-jarige Heerhugowaarder in de halve finales, nu knokte hij met de Kenianen Emmanuel Korir en Ferguson Rotich om de zege. Wereldkampioen Korir won en Van Diepen werd op slechts 0,08 derde.

Zowel Schilder als Van Diepen maken deel uit van de Nederlandse equipe die van 15 tot en met 21 augustus aan de start staan bij het EK atletiek in het Duitse München.

Bonte vijfde op WJC

Op de wereldkampioenschappen atletiek voor junioren in de Colombiaanse stad Cali is Sebastiaan Bonte vijfde geworden in de finale van het discuswerpen. In zijn beste poging wierp hij 61.22 meter, een persoonlijk record. Jeff Tesselaar kwam bij het verspringen tot 7.27 meter, niet genoeg voor kwalificatie naar de finale. Hij eindigde als 22e.