Recreatievoetbal gaat weer van start

Sport
Het zaalvoetbal gaat weer beginnen in Heerhugowaard.
Het zaalvoetbal gaat weer beginnen in Heerhugowaard. (Foto: Pixabay)

HEERHUGOWAARD - De recreatiezaalvoetbalcompetitie is dinsdag 30 augustus weer van start gegaan voor het 38e seizoen. De eerste wedstrijd was er een uit de A-poule in de Waardergolf; fietsvoordeelshop.nl won met 3-2 van Sta op Stoel/ Smart Home Beveiliging. Het bestuur van de Stichting Recreatievoetbal hoopt op ‘een sportief competitieverloop, waarin het tot de laatste wedstrijdavond spannend is’.

‘Het wedstrijdsecretariaat is druk bezig geweest met het samenstellen van het wedstrijdprogramma’, meldt het bestuur. ‘Een aantal teams heeft een verzoek ingediend om van poule te wisselen. We hebben daar niet aan mee kunnen werken, omdat er geen ‘matches’ waren. Voor de C- en D-poule was het samenstellen wat lastiger, omdat er teams uit de competitie zijn gehaald of gestopt zijn en op basis van slechts een paar gespeelde wedstrijdronden de promotie-degradatieregeling hanteren vond het bestuur niet reëel. Na contact met diverse teams én het aanvullen met nieuwe teams van de wachtlijst heeft het wedstrijdsecretariaat uiteindelijk weer een nieuwe poule-indeling kunnen maken. De nieuwe teams dit jaar zijn ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken, FC Alkmaar, FC Broederschap en Hood Atleten.’

Vrijwilligers en sponsors

Zonder steun van vrijwilligers en sponsors kan de recreatievoetbalcompetitie niet voortbestaan. ‘Wij danken dat onze hoofdsponsors L’Arcade Administratiekantoor, Jos Kamp Assurantiën, Rodi Media en Deza kozijnen ook het komende seizoen hun naam verbinden aan onze vier poules. Banosol is de sponsor van de bekercompetitie en Joosten Staalbouw heeft zich opnieuw verbonden aan de Topscorerstrofee. Ook onze balsponsors zijn we zeer dankbaar. Alleen door de ondersteuning en de aanzienlijke bijdragen van onze vrijwilligers, de scheidsrechters, officials, de sporthalbeheerders en de mensen in de horeca kunnen we deze 38e competitie ronde tot een goed einde brengen. Onze dank en waardering gaat ook uit naar deze mensen!”

Volg de competitie via www.recreatievoetbal.nl