Walking Football in Langedijk staat als een huis

Sport
Het Walking Football team van Langedijk bestaat inmiddels uit elf spelers  is stevig genesteld in het sportaanbod van Langedijk.
Het Walking Football team van Langedijk bestaat inmiddels uit elf spelers is stevig genesteld in het sportaanbod van Langedijk. (Foto: AGHeeremansPhotography)

LANGEDIJK - In oktober 2021 zijn Actief Sport & Events en Loopschool Together gestart met Walking Football Langedijk. Deze voetbalvorm is een leuk alternatief op het standaard aanbod, en nog erg gezellig ook. 

Walking Football heeft zich inmiddels stevig genesteld op het complex van LSVV en de groep deelnemers is flink gegroeid. Loopschool Together heeft het project overgenomen van Actief Sport & Events. “Samen met Henk Heemskerk, eigenaar van Loopschool Together, hadden wij het idee om Walking Football op te richten”, zegt Rick Dekker, buurtsportcoach van Langedijk. “De doelgroep ‘ouderen’ blijft de komende jaren groeien, vandaar dat wij daar aanbod voor wilden creëren. Met mijn voetbalachtergrond, kennis en ervaring en dat van Henk op gebied van loopscholing zijn wij gestart. Ondertussen zijn wij bijna een jaar verder, heeft Henk het project overgenomen en bestaat de groep uit elf deelnemers. Ik ben daar erg trots op, want na één jaar staat Walking Football Langedijk als een huis!”

“Inmiddels hebben wij ook een sponsor gevonden’’, zegt Henk Heemskerk. “Jan Kramer van SMP SportsCare vond het Walking Football in Langedijk een prachtig initiatief en heeft ons in een schitterend tenue gestoken. Wij willen als team doorgroeien in deze vorm van sport voor 55-plussers. Het mooie van deze sport is dat het geschikt is voor zowel mannen als vrouwen, vertelt Henk verder. “Inmiddels hebben zich namelijk ook twee dames aangemeld bij onze groep!’’

Er wordt getraind op vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur op Sportpark Voorwaarts van LSVV. Na de training is het napraten onder het genot van een kopje koffie of thee. “Wij zijn geen vereniging, dus je zit niet vast aan een lidmaatschap. De strippenkaart waar wij mee werken gebruiken we om ons team te voorzien van de nodige hulpmiddelen, zoals hesjes, pionnen, ballen etc. Ons streven is om binnen afzienbare tijd een Walking Football toernooi te organiseren. Heb je interesse? Kom gewoon een keertje langs op de vrijdagochtend.”