HSC De Draai organiseert open familiedag op ijsbaan De Meent

Sport
Kom met je hele gezin naar de familiedag van HSC De Draai!
Kom met je hele gezin naar de familiedag van HSC De Draai! (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Schaatsclub HSC de Draai organiseert zondag 2 oktober van 14.30 tot 17.00 uur een feestelijke open familiedag op de Alkmaarse kunstijsbaan De Meent, in de 30-60 meter ijshal. Deelname is voor iedereen gratis!

Het programma is als volgt: van 14.30 tot 15.15 uur krijgen ouders en kinderen de gelegenheid om samen te schaatsen onder begeleiding van de trainers. Heb je kleine kinderen, kom dan dus vooral aan het begin van de middag naar de ijsbaan. Van 15.15 tot 16.00 uur krijgen recreantschaatsers technische vaardigheden, de bochtentechniek of het schoonrijden bijgebracht onder begeleiding van erkende trainers. Speciale schaatsen voor het schoonrijden zijn vooraf verkrijgbaar bij bestuurslid Mart Kuiper. Van 16.00 tot 17.00 uur is er een bochtenclinic op snelheid, speciaal voor wedstrijdrijders en gevorderden met schaatsvaardigheid. 

“Bij de opening van het schaatsseizoen willen wij er samen met jullie een gezellige middag van maken met muziek en koek en zopie”, vertellen Mart Kuiper en Arjen Bosma namens het bestuur van HSC De Draai. “Vraag je vrienden, kennissen en familie mee, zodat zij ook kunnen genieten van het schaatsen, kijken of lekker bijkletsen met Draaileden. Er mag op alle soorten schaatsen worden gereden. Denk om bescherming voorhanden en hoofd. Alle jeugdschaatsbegeleiders en trainers van HSC de Draai worden ook uitgenodigd om aanwezig zijn. Als bestuursleden hopen wij elkaar te kunnen ontmoeten. We hebben elkaar immers lang niet gezien of gesproken. 

Aanmelding is niet verplicht, maar in verband met koek en zopie wel prettig om te weten. Aanmelden kan via recreatieschaatsen@hscdedraai.nl..”