Zaal: Late goals helpen Autobedrijf John Visser langs De Praktijk in topper

Zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Pixabay)

HEERHUGOWAARD - In de L’Arcade Administratie-Cup is De Praktijk zijn ongeslagen status kwijt en heeft hiermee de koppositie moeten inleveren aan Reyez!. Tegen Autobedrijf John Visser kwam het al in de tweede minuut op achterstand, maar zou dankzij Tom de Groot de score wel weer in evenwicht brengen.

Dirk Schermerhorn hielp Autobedrijf John Visser aan een nieuwe voorsprong en de tweede goal van Bryan Polonio was goed voor het eerste serieuze verschil tussen beide ploegen. De Praktijk gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam dichterbij na een treffer van Kees van Vliet. Aan het begin van de tweede helft was het weer gelijk dankzij Jim Simonis en mochten beide ploegen hopen op meer. Hierna bleven de treffers lang uit, maar in de slotfase was het toch Autobedrijf John Visser dat toe wist te slaan. Polonio was wederom belangrijk en tekende voor de 4-3 waarna Sten de Vries in de laatste minuut de zege zou veiligstellen; 5-3. Dankzij deze overwinning is Autobedrijf John Visser opgeklommen naar de tweede plaats, terwijl De Praktijk vier plekken zakte.

Reyez! nam de koppositie over door zelf een nipte overwinning te boeken op De Heertjes/Albinotrouwringen 1. Dankzij treffers van Lars Veldhuisen en Mick Zuurbier kende De Heertjes/Albinotrouwringen 1 een sterke start, maar het kon deze voorsprong niet lang vasthouden. In een tijdsbestek van slechts zeven minuten wist Reyez! maar liefst vier keer het net te vinden en hiermee de wedstrijd volledig naar zijn hand te zetten. Daniël Vos bracht de spanning nog wel terug, maar in het laatste kleine kwartier werd er niet meer gescoord. Hiermee leed De Heertjes/Albinotrouwringen 1 alweer de derde nederlaag op rij en blijft het zo hekkensluiter.

Schildersbedrijf Mol kende weinig moeite met Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging en is nu terug te vinden op de derde plaats. Halverwege het duel had de ploeg al een 3-0 voorsprong in handen en in de volgende vijf minuten kwamen daar nog drie treffers bij. Middels een eigen goal van Jim Balvers kwam ook Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging nog op het scorebord, maar dankzij treffers van Bart de Vries en Don van Sermondt (zijn derde) werd het een afgetekende 8-1 overwinning voor Schildersbedrijf Mol.

Ook Energy Trust wist het net makkelijk te vinden en won zo met ruime cijfers van EV Wonen Makelaardij 1. Dion Bestevaar hielp EV Wonen Makelaardij 1 nog wel aan een 1-0 voorsprong, maar slechts vier minuten later was de stand 1-3 in het voordeel van Energy Trust. Ilyas Bektes en Orhun Degirmenci deden de voorsprong vergroten waarna opnieuw Bestevaar raak schoot. Mede dankzij twee treffers van Mohamed El Boujaddayni liep Energy Trust uit naar 2-9 en was de overwinning een feit. Mats Vreeker zou de pijn nog wel lichtelijk verkleinen voor EV Wonen Makelaardij 1 en bracht zo de einstand op 3-9. Bektes was met drie doelpunten de topscorer bij Energy Trust, dat in totaal vijf verschillende doelpuntenmakers kende.

Kieskeurig boekte de eerste overwinning van het seizoen door fietsvoordeelshop.nl de eerste nederlaag te bezorgen. Het duurde even voordat de openingstreffer te noteren viel, maar uiteindelijk was het in de 25e minuut raak dankzij Marco Pachon. Vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Thijs de Heer en was hiermee de wedstrijd beslist. Fietsvoordeelshop.nl zou namelijk niet tot scoren komen in dit duel en moest zo een 2-0 nederlaag incasseren.

Naast Kieskeurig wist ook Rijkspolder / Steakhouse Marrakech voor het eerst drie punten aan zijn totaal toe te voegen. Tegen VHC Jongens B.V. kwam het al vroeg op voorsprong na een doelpunt van Mo Aitkassi, maar moest hierna toezien hoe VHC Jongens B.V. de leiding overnam dankzij treffers van Kees Overtoom en Cengiz Özhazinedar. In de laatste tien minuten zou Rijkspolder / Steakhouse Marrakech de druk toch op gaan voeren en kwam het langszij door een doelpunt van Mohamed Alhari in de 33e minuut. Drie minuten voor tijd zou het zelfs nog de overwinning pakken nadat Tarik Oulhadj de score op 3-2 bracht.