Gedeelde winst 43e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Sport
Wethouder John Does doet de eerste zet van het 43e Nico Dekker Chrysantentoernooi.
Wethouder John Does doet de eerste zet van het 43e Nico Dekker Chrysantentoernooi. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Ondanks een regen van afmeldingen op het laatste moment, vooral wegens ziekte, is het 43e Nico Dekker Chrysantentoernooi toch weer een heerlijk schaakfeest geworden. 

Zaterdag 24 september rond 10.15 uur konden Jan Dekker en wethouder John Does met een korte speech alle deelnemers welkom heten en werd in de hoofdgroep de eerste zet verricht door Does, aan het bord van Fide-meester Jan Roebers en grootmeester Erik van den Doel.

De hoofdgroep werd verrassend lange tijd aangevoerd door Juan de Roda Husman, maar een nederlaag in de laatste ronde deed hem naar een gedeelde derde plaats duikelen. De eindzege was dit jaar een gedeelde, tussen de jonge Duitse international Tobias Vöge en de voor Purmerend uitkomende Hing Ting Lai. Grootmeesters Van den Doel en Igor Glek schaarden zich naast De Roda Husman op de derde plaats.

De Heerhugowaarders in de hoofdgroep deden het lang niet slecht. Zo scoorde Dennis Keetman ondanks een loodzware indeling tóch 3,5 punt en ook Marijn Wester en Kevin Tan boekten verdienstelijke resultaten.