Foresters brengt DTS grote nederlaag toe

Veel rood in het 10-metergebied betekende helaas weinig goeds voor DTS.
Veel rood in het 10-metergebied betekende helaas weinig goeds voor DTS. (Foto: aangeleverd)

OUDKARSPEL - Kampioenskandidaat De Foresters uit Heiloo kwam zaterdag op bezoek bij DTS. In eerdere seizoenen stond dit altijd bol van de spanning en ging DTS er vaak met de overwinning aan de haal.

Afgelopen zaterdag was niets minder waar. In de eerste helft stond DTS goed tegen een beter en makkelijker voetballende De Foresters, zonder dat de Heilooer club grote kansen kreeg. De verdediging stond tactisch goed. DTS kreeg zelfs nog 2 kleine mogelijkheden via Collin Vennik en Michael Wouters.

In de tweede helft kwam DTS niet goed uit de kleedkamer, binnen 30 seconden was het 0-1 na niet goed ingrijpen via de rechterkant. De spits kon doorlopen en simpel langs Milan Bakker schuiven. DTS kon niet goed omgaan met de achterstand en De Foresters liep snel uit naar 0-2, 0-3, 04 en vervolgens 0-5. Het was dat Milan Bakker een paar prachtige saves had, anders was de uitslag nog hoger uitgevallen.

Taak voor trainer Mike Langedijk om na deze teleurstelling de koppies weer hoog worden gehouden voor de uitwedstrijd tegen RCZ Zaandam