Zaal: spannende wedstrijden in de Jos Kamp Assurantiën-cup

Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - in de derde speelronde in de Jos Kamp Assurantiën-cup (B-poule) waren alle teams aan elkaar gewaagd en dat leverde twee gelijke spelen en vier kleine overwinningen op. Van Dijk Borstelwerken.nl won weer en handhaafde zich achter het sterke debestevergelijkingssites.nl op de tweede plaats.

De koploper had het moeilijk tegen middenmoter Chelsea en won ‘maar’ met 6-4. Tot halverwege de wedstrijd kon Chelsea debestevergelijkingssites.nl goed volgen (3-2), maar hierna liep de koploper toch uit naar 6-2. Door twee doelpunten van Shayan Ottens (hij zou in totaal in deze wedstrijd drie keer scoren) kon Chelsea toch nog een acceptabel resultaat neerzetten.

Groot in Kluswerk wacht nog op zijn eerste punt, maar maakte het Van Dijk Borstelwerken.nl toch knap lastig. Jeffrey van Dijk zette Van Dijk al snel op voorsprong en pas na een klein half uur verdubbelde Jerry Duijker de voorsprong. In de laatste minuut kon Bas Groot voor Groot in Kluswerk tegenscoren (2-1).

Adviesgroep het Raadhuis was ook nog zonder puntverlies en begon sterk tegen subtopper Jos Kamp Assurantiën (2-0). Lars van der Zel fabriceerde de aansluitingstreffer en door twee doelpunten binnen een minuut van Thomas Rep kwam Jos Kamp met 3-2 voor. Vijf minuten voor tijd bepaalde Van der Zel de eindstand op 4-2.

Zonneveld Elektro en NVDB waren beiden nog puntloos en behaalden na een aantrekkelijke wedstrijd beiden hun eerste punt. Zonneveld kwam 2-0 voor, maar in acht minuten tijd draaide NVDB de rollen volledig om (2-3). Door twee doelpunten van Eliseo Cardenas leek Zonneveld toch aan het langste eind te trekken, maar vlak voor tijd zorgde Timo Kuipers ervoor dat NVDB toch dit seizoen zijn eerste punt behaalde (4-4).

ZVV De Draai / D&B The Facility Group speelde uitstekend tegen MEUBELZORG en kwam door Dave Hottentot op voorsprong. Pas tien minuten voor tijd kwam MEUBELZORG enigszins gelukkig op gelijke hoogte en in de slotfase bepaalden Ferry Wolse en Eugène van der San dit duel toch in het voordeel van MEUBELZORG (3-1).

Ook de laatste wedstrijd van de avond eindigde in 4-4. Subtopper Tips Thailand nam tegen de andere subtopper FC Atlas een 3-0 voorsprong, maar ook hier draaide FC Atlas binnen zeven minuten de rollen volledig om (3-4). Ted van Lammeren zorgde er in de slotfase voor dat Tips toch nog een punt overhield aan dit duel.

Derde zege op rij voor Bouwbedrijf Bert Groot en Joris Dekker Bouw

Na drie speelrondes in de DEZA Kozijnen-Cup (C-poule) is er sprake van een nek-aan-nek race tussen Bouwbedrijf Bert Groot en Joris Dekker Bouw. Beide ploegen hebben de maximale score weten te behalen, al is plek één voor Joris Dekker Bouw dankzij het betere doelsaldo. Tegen Stuijt Infra GWW kwam Joris Dekker Bouw even voor het einde van de eerste helft op voorsprong dankzij een treffer van Roald Zoet. Zeven minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Rick Does, waarna Sam van de Crommert voor de definitieve beslissing zou zorgen. Stuijt Infra GWW deed nog wel wat terug via een goal van Jasper Konijn, maar het kon de 1-3 nederlaag niet voorkomen.

Bouwbedrijf Bert Groot en Esdegé-Reigersdaal hielden elkaar lang in evenwicht, maar in de slotfase was het de nummer twee van de ranglijst die toch het verschil zou maken. De openingstreffer kwam op naam van Robin Wezepoel, al kwam Esdegé-Reigersdaal een ruim kwartier later langszij dankzij een doelpunt van Robin Hink. Marijn Ham bracht Bouwbedrijf Bert Groot opnieuw op voorsprong, maar slechts een minuut later was de score wederom in evenwicht na een goal van Luuk Bak. Al snel nam Bouwbedrijf Bert Groot het initiatief toch weer in handen en kon het uiteindelijk met 4-2 winnen na doelpunten van Wezepoel en Hans Blokdijk.

Gofilex is het seizoen ook prima begonnen en staat na twee overwinningen uit drie wedstrijden op de derde plaats. Tegen ZEKERWAARD Hypotheken & Verzekeringen kende het een uitstekende start en had het na dertien minuten al een 0-3 voorsprong in handen. Carlo Bor bracht ZEKERWAARD Hypotheken & Verzekeringen wel wat dichterbij, maar vier opeenvolgende treffers van Gofilex brachten het verschil op zes. Late goals van Marcel de Jong en Erwin van Berkel zouden de marge nog wel verkleinen, maar de 3-7 nederlaag was onoverkomelijk. Kay Besseling speelde met vier doelpunten een hoofdrol aan de kant van Gofilex.

Loogman Carwash Heerhugowaard ging voor het eerst dit seizoen onderuit en dat op pijnlijke wijze. De ploeg kende in het duel met L’Arcade nog wel een uitstekende start en nam een 0-2 voorsprong door doelpunten van Kay Geenjaar en Danny Schuijt. Vijf minuten later waren de rollen echter omgedraaid en had L’Arcade een 3-2 voorsprong genomen. De ploeg zou hierna het gaspedaal nog verder indrukken en uiteindelijk uitlopen naar een 8-2 overwinning. L’Arcade kende in totaal vijf verschillende doelpuntenmakers, topscorers waren Ralph Eijk, Brecht Molenaar en Merijn Molenaar met ieder twee treffers.

Hood Atleten liet de overwinning uit zijn handen glippen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt tegen Fc Broederschap. Doelpunten bleven lang uit in dit duel, pas in de 21e minuut werd de ban gebroken door Tim Ruder en nam Hood Atleten zo een 0-1 voorsprong. Twee minuten later kon de ploeg ook de tweede goal vieren en was Isam Mounfarid de gelukkige. Yassine El Abdellaoui bracht Fc Broederschap terug in de wedstrijd, maar nadat Sandro Staal de marge weer op twee bracht leek Hood Atleten op weg naar de overwinning. Fc Broederschap gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Eerst was het opnieuw El Abdellaoui die voor de aansluitingstreffer zou zorgen waarna een late goal van Mohamed Madi goed was voor de 3-3 eindstand.

New Basic wist de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen na een spannende strijd met Sunrise zonwering b.v. In de zevende minuut was het Tim van Kraats die de openingstreffer voor zijn rekening nam, al kwam New Basic langszij dankzij Sydney Hoffschlag. Een treffer van Wesley Hoedt betekende de eerste voorsprong voor New Basic, dat hierna ook op 3-1 kwam na een goal van opnieuw Hoffschlag. Van Kraats bracht het verschil terug tot één en zorgde zo voor een spannende eindfase. Gescoord werd er echter niet meer en zo was de 3-2 overwinning een feit voor New Basic.