BOL verliest onnodig van Nunspeet

BOL belegert het doel van Nunspeet maar komt niet tot scoren.
BOL belegert het doel van Nunspeet maar komt niet tot scoren. (Foto: Ed Gootjes)

BROEK OP LANGEDIJK - Tegen Nunspeet heeft BOL het afgelopen zaterdag thuis op het eigen BOL-werk niet kunnen redden. Voor BOL was het de eerste keer in de clubhistorie dat het voetbalde tegen deze tegenstander.

BOL moest het deze middag doen zonder Jack Schoon, Tristan Verbeek en Thimo Schouwink en ook zonder de al langer geblesseerde Lex Duijs.
De wedstrijd begon sensationeel. Na twee minuten werd een terugspeelbal verkeerd beoordeeld en kwam er een vrije trap op de rand van het doelgebied van Nunspeet. De vrije trap ketste af op de verdedigers. Maar twee minuten later maakte BOL een overtreding in het eigen strafschopgebied en kregen de bezoekers terecht een strafschop. Dominique van de Grin rondde beheerst af en dat betekende al vroeg in de wedstrijd een 0-1 achterstand. BOL kwam voor de rust maar niet in zijn spel, alhoewel het een paar prima kansen kreeg. De counters van Nunspeet, met name via de snelle spits Emiel Goud, brachten ook gevaar. Nunspeet bediende zich vaak van de lange trap, terwijl BOL het steeds in de combinatie wilde oplossen. De bezoekers zaten er fel op en dat ligt BOL niet. Dit leidde ook tot de 0-2, toen de bal van de achterlijn voor werd gebracht, waarna Maikel van der Wijk de bal voor het intikken had. BOL bleef combineren en had via Martijn Ton een prima kans, maar voor de zoveelste keer wilde het ook nu niet gelukken.

Na de rust speelde BOL veel gemotiveerder en kreeg meer kansen. Maar bij Nunspeet stond een excellerende doelman in de persoon van Jardi Niebeek in de goal, die in wezen zijn team over de streep hielp. Daarbij komt dat de bezoekers veel inzet toonden, wat ook tot uiting kwam in 4 gele kaarten voor Nunspeet. Bij de aanvallen van BOL stonden er veelal 10 spelers te verdedigen.

Het wilde niet gelukken, hoewel Timon Plak keer op keer de defensie van Nunspeet uit elkaar probeerde te spelen. BOL kreeg een aantal uitstekende kansen, maar de doelman was niet te passeren en met een aantal spectaculaire reddingen bleek hij de “the man of the match”.

Nunspeet was sporadisch op de helft van BOL, maar het hield stand tegen een steeds aanvallender BOL. Het werd echter een wedstrijd die niet verloren had hoeven worden, maar als er niet gescoord wordt, blijft de nul op het bord. Gelet op de kansen over de hele wedstrijd waren die van Nunspeet op één hand te tellen, terwijl BOL er legio kreeg. Volgende week speelt BOL in Huizen tegen titelkandidaat Zuidvogels. Een mooie gelegenheid om dan sportieve revanche te nemen.

BOL-Nunspeet 0-2: Van de Grift 0-1, Van der Wijk 0-2.