DTS trapt in eigen val tegen Adelbert

DTS en Adelbert waren aan elkaar gewaagd, maar toch scoorde DTS als eerste in de achtste minuut. (Foto: aangeleverd)

OUDKARSPEL - Zaterdag stond de nummer 7 tegen de nummer 8 op het programma. DTS, de nummer 8 kon bij een goed resultaat naar boven kijken en de goede serie van afgelopen weken doorzetten.

DTS en Adelbert waren aan elkaar gewaagd, maar toch scoorde DTS als eerste in de achtste minuut. Igor Klanderman gaf de assist op Collin Vennink die de bal behendig over de keeper van Adelbert lobde, 0-1. Adelbert probeerde het wel, maar de defensie van DTS stond goed en maakte de spaarzame aanvallen van de Egmonders onschadelijk.
De wedstrijd bleef lange tijd in evenwicht en het werd een echte middenveldwedstrijd met weinig kansen of mogelijkheden.
Toch werd Adelbert wat gevaarlijker en de In de 30e minuut kreeg Adelbert de eerste grote mogelijkheid. Een voorzet van links ging over Martijn Feller heen en de Adelberter aanvaller kopte net over het doel van Milan Bakker. Adelbert bleef het doel van Milan opzoeken en een vrije uithaal van een middenvelder van Adelbert belandde in de armen van de weer sterk optredende Milan Bakker.
Door eigen slordigheden en de vele lange ballen van achteruit kreeg Adelbert de wedstrijd meer onder controle. Toch kwam er uiteindelijk nog een grote kans voor DTS na een mooie aanval via Freek Gobets en Michael Wouters aan de linkerkant. Wouters zette vervolgens voor op Collin Vennink. Zijn schot spatte uiteen op de lat.

In de tweede helft begon DTS goed en zette met combinatievoetbal de Adelberter verdedigers onder druk. Tot echte mogelijkheden leidde dit niet.
Adelbert was niet bij machte om het DTS moeilijk te maken en de wedstrijd werd meer eens schaakspel. Ton in de 62e minuut. Een overtreding op Collin Vennink werd bestraft met een vrije trap op een mooie plek.
Na een schijnbeweging van Martijn schoot Jeffrey ‘m feilloos in de kruising. 0-2.
Adelbert zette wel aan maar was in eerste instantie machteloos tegen de solide verdediging van DTS.

Toch werd het 1-2 na verkeerd inschatten van een voorzet van de linkerkant. Rick dekker kreeg een vermeende duw, waar niet voor gefloten werd. De rechterspits rondde makkelijk af.

De 2-2 kwam snel na de eerste van Adelbert. Weer een voorzet, nu van de rechterkant, werd verkeerd ingeschat door Jeffrey Rispens en kopte zo voor de Adelbert spits die makkelijk kon inkoppen.

DTS beet weer van zich af en na een vrije trap van Jeffrey Rispens kon Micheal Wouters net niet goed afronden. DTS bleef nu de betere ploeg. Na een goede voorzet van Martijn Feller kon Hofman lekker uithalen, helaas voor de gasten uit Oudkarspel in de handen van de keeper.

Een speler van Adelbert kreeg rood nadat Collin Vennink doorgebroken was en een licht zetje kreeg.
Adelbert werkte zich het snot voor de ogen met een man minder en kreeg warempel de beste mogelijkheden. Milan redde nog net bij vrije trap uit de kruising. Ondanks een man meer bleef de wedstrijd in evenwicht. Sterker nog, Adelbert werd brutaler en met kleine overtredinkjes, de tweede bal die werd gewonnen en alle vrije trappen, ingooien vielen hun kant op. En dan weet je dat het moeilijk gaat worden. Het bleef oppassen voor de uitbraken van Adelbert.

Na weer een misser van de achterhoede van DTS liet de scheidsrechter goed doorgaan (verdediging maakte overtreding, maar spits kon doorlopen). Waarna deze de bal simpel breed legde naar een Adelbert medespeler die makkelijk de 3-2 kon maken. DTS was gebroken en het werd uiteindelijk ook nog 4-2. Voor de jarige Mike Langedijk was dit bepaald geen cadeau van zijn mannen aan hem.

Volgende week thuis op de Oeverzegge om 15.00 uur tegen Sporting Krommenie, ook een team bij SV DTS in de buurt van de ranglijst.

Opstelling: Milan Bakker, Rick Dekker, Martijn Feller, Jeffrey Rispens ©, Igor Klanderman, Daniel Mammen, Nino Gobets, Freek Gobets, Richard Fuehler, Michael Wouters, Collin Vennink, Luca Zutt.