Maar liefst 116 aapjes doen mee aan Langedijker Apenkooi

Sport
Over de kast, in de trampoline, slingeren in de touwen, springen over de tumblingbaan, rennen over de banken, rollen over de matjes.
Over de kast, in de trampoline, slingeren in de touwen, springen over de tumblingbaan, rennen over de banken, rollen over de matjes. (Foto: aangeleverd)

NOORD-SCHARWOUDE - Tijdens een prachtige zonnige zondag op 30 oktober, trotseerden maar liefst 116 kinderen het Apenkooi parcours in sporthal Geestmerambacht, georganiseerd door gymvereniging D.V.V. 

Het doel was zo lang mogelijk uit de handen blijven van de tikkers. Over de kast, in de trampoline, slingeren in de touwen, springen over de tumblingbaan, rennen over de banken, rollen over de matjes… In de eerste wedstrijd (groep 4 en 5) waren er negen teams die de kooi in gingen om zoveel mogelijk apen te tikken en zo de punten binnen te halen. Blije gezichten toen team Crazy Monkeys (Teun, Jordi, Danell en Tim) hoorde dat ze op de eerste plek waren geëindigd. Ook groot gejuich bij het winnende team Girl Power uit groep 5 (Naomi, Jikke, Lynn en Lot).

Tijdens de tweede wedstrijd zat het tempo er goed in! Als dolle apen ging groep 6, 7 en 8 over het apenkooiparcours. De Ninja Warriors van groep 6 (Sepp, Sophie, Julia en Senn) wist de eerste plaats te bemachtigen en van groep 7 waren de Kreeften kampioen (Teije, Deef, Teun en Daan). De 8B Boys (Cas, Niels, Wijk en Niek) vielen vorig jaar al in de prijzen en dat is ze dit jaar weer gelukt!

 Groot gejuich bij Naomi, Jikke, Lynn en Lot van het winnende team Girl Power.