Prima voetballend DTS pakt 3 punten tegen machteloos Sporting Krommenie

Een mooie overwinning zaterdag voor de wit blauwen.
Een mooie overwinning zaterdag voor de wit blauwen. (Foto: aangeleverd)

OUDKARSPEL - Op een goed bezochte Oeverzegge in Oudkarspel begon DTS zaterdag de wedstrijd tegen Sporting Krommenie.

Ondanks dat DTS 90 minuten lang de bovenliggende partij was, probeerde Sporting Krommenie met wat gemene overtredingen de formatie van Mike Langedijk het tempo uit de wedstrijd te halen. Dat lukte niet echt, want de Oudkarspellers hadden wat goed te maken na de deceptie van vorige week.

DTS begon goed en had al snel kans op de eerste treffer na diverse corners die net naast gingen en een poging van Collin Vennink die de lat raakte. DTS bleef verzorgd voetballen en had met de opbouw vanuit achteruit meer voetballend vermogen dan steeds maar de lange bal te hanteren. En dat liet zich zien in de 34ste minuut. Een prachtige aanval op rechts waarvan Jeffrey Rispens de bal voorgaf op Daniel Mammen. Die kopte voor op Michael Wouters, die vervolgens breed legde op Collin Vennink die simpel kon intikken: 1-0.
Sporting kon hier niets tegen inbrengen en liep continue achter de bal aan door de goed voetballende DTS’ers. In de 38ste minuut was het alweer 2-0, door Michael Wouters, maar deze goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft gingen de lichten aan omdat het te donker werd. Na een corner in de 50ste minuut werd het alsnog 2-0 door een prachtige kopbal van Daniel Mammen. DTS bleef de kansen aaneenrijgen en het meest dichtbij was Menno Reek. Zijn schot werd gepareerd door de keeper. Ook Nino Gobets en Jeffrey Rispens waren dichtbij een goal.
Krommenie werd brutaler en kwam wat vaker op de helft van DTS zonder echt gevaarlijk te worden. DTS pakte het weer op en kreeg zeer grote mogelijkheden als het iets beter uitgespeeld werd. De 3-0 viel toch na een schitterend afstandsschot van Michael Wouters.

Michael Wouters, Man of the Match, bekroonde zijn goede wedstrijd door na een rush van 50 meter zijn tegenstander op snelheid en waarde te kloppen en vervolgens de keeper het bos in te sturen, 4-0. Een mooie overwinning voor de wit blauwen.

Zaterdag is de derby tegen SVW 27, de nummer 3 op de ranglijst.