Beweegproject ‘Dijk en Waard in Beweging’ groot succes

Sport
Deze enthousiaste deelnemers zijn heel blij met 'Dijk en Waard in beweging'.
Deze enthousiaste deelnemers zijn heel blij met 'Dijk en Waard in beweging'. (Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Het resultaat van een nieuwe ronde van het beweegproject voor 60-65 jarigen is zeer goed te noemen. 

“Meer dan 100 deelnemers hebben inzicht gekregen in hun algehele conditie. Bij de sportmarkt hebben meerdere mensen zich aangemeld voor een proeftraining bij de aanbieder zelf. De clinics werden door meer dan 50 deelnemers gevolgd en ook het introductieprogramma wordt door meer dan 45 deelnemers doorlopen”, vertelt Wendy Kostelijk van Social Leisure, Actief Sport &Events enthousiast.

“Voorafgaande aan de test was er een mogelijkheid om langs een arts te gaan voor advies en deze zat er niet voor niks. Veel deelnemers vonden het spannend om weer te gaan bewegen na een lange tijd niks doen. Ook kwam er naar voren dat een aantal deelnemers kampen met een te hoge bloeddruk zonder daarvan op de hoogte te zijn. Deze test zorgt er dus niet alleen voor dat mensen kennis kunnen gaan maken met bewegen maar onderschept ook een aantal deelnemers waarbij de gezondheid minder goed is dan verwacht en er nu op tijd actie kan worden genomen.”

“Met dit introductieprogramma wordt kennis gemaakt met verschillende vormen van sport en kunnen de deelnemers ook hun grenzen ontdekken. Naast deze lessen kunnen deelnemers ook bij verschillende sportaanbieders terecht voor een proeftraining. Allemaal met als doel dat ze na dit traject blijven bewegen bij een sportaanbod dat ze leuk vinden. De reden dat mensen zijn gaan deelnemen aan het introductieprogramma is uiteenlopend. Sommigen gaven aan al 30 jaar niet meer te hebben gesport. Ook zijn er deelnemers die zijn gaan bewegen om mensen te ontmoeten. Zo gaven deelnemers aan nu alleen te zijn omdat zij hun partner hebben verloren of vanwege een verhuizing naar Dijk en Waard nog weinig mensen kennen en op deze manier in contact willen komen met dorpsgenoten”.

“De vraag die nu vooral wordt gesteld is of dit ook niet voor 65 plus kan worden georganiseerd. Daar zijn we nu inderdaad mee bezig en zal naar alle waarschijnlijkheid in april 2023 gaan plaatsvinden. Het wordt dan een onderdeel van de vitaliteitsmarkt die mede dankzij een aanvraag bij het sportakkoord en het preventieakkoord dat net is goedgekeurd kan worden georganiseerd.”

Meer weten over het project of over de vitaliteitsmarkt? Hou www.actiefsportenevents.nl in de gaten.