LSVV mist de power en verliest uit tegen koploper HBC

Brian-Paul Tesselaar kijkt vanaf de achtergrond toe hoe Toine Merk het duel aangaat met de speler van HBC. (Foto: Michel Bes, Facebook.com/MBSportfoto)

ZUID-SCHARWOUDE - Met de instelling als tegen Hillegom thuis vorige week had wellicht een andere uitslag gegeven.

Helaas is LSVV nog steeds niet op volle sterkte qua basisspelers echter de jeugd komt steeds beter tot zijn recht en uitspelen tegen de ongeslagen koploper geeft wellicht een verkeerd onderbuikgevoel. In de 1e helft liet LSVV zich imponeren door een sterk spelend HBC die wel op volle sterkte was. HBC uit Heemstede gaat bij LSVV uit van een degelijke eersteklasser en vroegen zich voor de wedstrijd of LSVV zich zouden ingraven of brutaal hoog druk te gaan zetten? Vanaf de eerste balomwenteling kwam LSVV in een imponerende HBG-rondo terecht en keken amechtig toe hoe de thuisclub LSVV bij de lurven nam. HBC gaf aan de beste 1e helft van het seizoen tot nu toe te hebben gespeeld. Voor de sterk spelende Jeroen de Bruijn van HBC scoorde in de 11e minuut 1-0 na een flitsende indrukwekkende aanval over rechts. LSVV kwam steeds een stapje te laat. Shady Shehata van HBC zag een inzet van een medespeler op de paal belanden en was uiterst attent in de rebound 2-0. Slechts in de laatste minuten van de 1e helft deden zich voor LSVV enkele kansen voor maar HBC-keeper Bram Verhage bleek een ware sta-in-de-weg. De verwachting was dat HBC na 10 minuten in de 2e helft het duel op slot te gooien echter LSVV verzamelde moed, bleek uiterst strijdbaar, won plotseling duels op het middenveld en scoorde via Brian-Paul Tesselaar de aansluitingstreffer 2-1. Het gaf LSVV nog meer moed en plotseling was het duel volkomen in evenwicht en ook organisatorisch goed voor elkaar op het middenveld na rust en wonnen duel na duel wat ook keeper Bram Verhage, die met twee katachtige reflexen hun spijkerharde uithalen tot corners wist te verwerken. Over en weer werd de aanval gezocht met een hoge amusementswaarde voor de toeschouwers. Er werd door beide coaches volop gewisseld evenals met kansen over en weer. Pas in de 90+2 minuten wist HBC-invaller Arno Dijkstra een misser van een LSVV-speler met zijn linkervoet vrij voor de LSVV-keeper diagonaal de bevrijdende 3-1 zege vast te leggen.

Terechte complimenten voor HBC, die het vanuit de tweede klasse uitstekend doet in de eerste klasse. Komend weekend speelt LSVV thuis tegen het hooggeplaatste Hoofddorp, die afgelopen weekend thuis tegen AFC’34 zegevierde met 6-1. Kom LSVV ondersteunen, aanvang 14.00 uur.