BOL speelt gelijk tegen NSC Nijkerk

Sport
Ruben Beentjes controleert de bal tussen twee spelers van NSC in.
Ruben Beentjes controleert de bal tussen twee spelers van NSC in. (Foto: aangeleverd)

BROEK OP LANGEDIJK - BOL startte goed op de mooie grasmat van het NSC-complex De Burcht, waar het stil was omdat het thuispubliek het grotendeels liet afweten. BOL dicteerde het eerste kwartier de wedstrijd en door vlot lopende combinaties werd gevaar gesticht voor het doel van NSC. Dat leidde al na zeven minuten tot een doelpunt. Timon Plak testte de keeper van NSC, die nog kon redden maar de terugkomende bal kon alsnog Thimo Schouwink in het doel worden geschoten. BOL kreeg meer kansen. Martijn Ton schoot na een snelle aanval net naast. Even later was het Ruben Beentjes die vrij kwam voor de keeper en inschoot. De bal werd half gekeerd (voor of al achter de doellijn) en toen via de keeper definitief ingeschoten, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af, omdat de keeper zou zijn aangevallen, terwijl hij de bal al aanraakte. 

Daarna ging BOL slordiger spelen. Die slordigheid brak de ploeg op na bijna een half uur spelen. Bij een aanval van BOL werd de bal onnodig verspeeld en uit de daaropvolgende counter van NSC kwam de bal bij de behendige linksbuiten van NSC Bilal Tmim. Hij kapte zijn opponent uit en schoot de bal onhoudbaar langs keeper Romain de Jong.

De wedstrijd kwam nu meer in evenwicht. BOL was in balbezit vaak slordig en hielp zo NSC meer controle te krijgen. Jack Schoon kreeg na wel een goed lopende aanval net voor rust een kans. Zijn volley verdween net over het doel. NSC was gevaarlijk toen nummer vier Dave Knikker vrij voor doel net naast kopte. Ruststand 1-1.

De eerste kans na rust was voor Ruben Beentjes, zijn schot kon nog net worden gekraakt door een verdediger van NSC. Toen na ongeveer 10 minuten speeltijd een verdediger van NSC zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg, leek dit het kantelpunt in de wedstrijd in het voordeel van BOL Er ontstond een omsingeling van de NSC-defensie en al snel kon Martijn Ton scoren, na te zijn bediend door Ruben Beentjes. Daarmee kwam BOL na een kwartier spelen op een 1-2 voorsprong. Enkele minuten later had Bas Jonker de 1-3 op zijn voet, maar zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal. 

Onnodig en onverwacht viel de gelijkmaker voor NSC, toen een wat onbesuisde overtreding in de 16 meter werd bestraft met een penalty voor de thuisploeg. NSC benutte deze mogelijkheid via weer Bilal Tmim, daarmee zijn tweede doelpunt van de middag makend.. 

Daarna had BOL nog zeker 25 minuten om alsnog de winst te pakken. En de kansen om dat te doen kwamen er. Ruben Beentjes aarzelde in scoringspositie net even te lang, zodat zijn schot nog kon worden gestopt. Even later werd Martijn Ton in de 16 meter gevloerd. Tot ontzetting van BOL zag de scheidsrechter hier geen strafschop in. 

In de extra tijd had Bas Jonker alsnog de winnende kunnen maken. Zijn kopbal vrij voor de keeper miste echter richting en kon worden gevangen. Ook NSC werd nog een keer gevaarlijk, een inzet van een aanvaller kon met een prima reflex van keeper Romain de Jong onschadelijk worden gemaakt. Daarmee werd de eindstand 2-2, een uitslag waar NSC het meest tevreden mee was. 

Volgende week wacht BOL thuis op het eigen BOL-werk Olympia G (Gouda) als tegenstander. Aanvang 14.30 uur.