Zaalvoetbal: De Praktijk blijft aanhaken na overwinning in topper

Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - In de L’Arcade Administratie-Cup heeft Autobedrijf John Visser de zesde overwinning van het seizoen probleemloos binnen weten te slepen. Treffers bleven in eerste instantie lang uit in dit duel, pas in de twintigste minuut werd de ban gebroken door Thijs de Heer die Kieskeurig zo op voorsprong bracht. De reactie van de koploper volgde echter vrijwel direct en was het zo 1-1 dankzij Max Visser. Autobedrijf John Visser nam hierna het heft in handen en nam met vijf opeenvolgende treffers een ruime voorsprong. Jordy van der Ham deed nog wel wat terug, maar Kieskeurig kon de 2-6 nederlaag niet voorkomen. Visser had met drie doelpunten een belangrijke rol aan de kant van de lijstaanvoerder.

De Praktijk heeft de achterstand op de koppositie op slechts twee punten weten te houden na een nipte overwinning op VHC Jongens B.V. In dit “zes-punten duel” namen de nummers twee en toenmalige drie het tegen elkaar op en het was de hoogst genoteerde ploeg die het sterkst begon. Joeri Bankras hielp De Praktijk in de negende minuut aan een 1-0 voorsprong waarna Timo Stet halverwege de wedstrijd deze voorsprong zou verdubbelen. Jim Simonis tekende voor de belangrijke marge van drie en hiermee leek dit treffen wel beslist. VHC Jongens B.V. gaf zich echter niet gewonnen en kwam dankzij een sterk slotoffensief nog dichtbij. Marco Kossen en Jasper Bakker verkleinden het gat, maar er was te weinig tijd om nog een resultaat uit het vuur te slepen voor VHC Jongens B.V., dat door deze nederlaag gezakt is naar plek vier; 3-2.

De nieuwe nummer drie luistert namelijk naar de naam fietsvoordeelshop.nl, dat niet veel moeite kende met De Heertjes/Albinotrouwringen 1. Robin Hillegers hielp fietsvoordeelshop.nl aan een 1-0 voorsprong en in het vervolg van de wedstrijd werd deze gestaag vergroot. Dankzij doelpunten van Remco Veul en Jeffrey de Cocq van Delwijnen zou het uiteindelijk 3-0 worden en zo blijft fietsvoordeelshop.nl de bovenste twee plekken in het zicht houden.

Schildersbedrijf Mol sluit het linkerrijtje na een 4-1 overwinning op EV Wonen Makelaardij 1. Een uitstekende start betekende na zeven minuten al een 2-0 voorsprong voor Schildersbedrijf Mol, dat in de achttiende minuut wel de aansluitingstreffer van Calvin Gielen moest incasseren. De tweede goal van Jos Rendering was goed voor de belangrijke 3-1 en vijf minuten voor tijd zou Bart de Vries de wedstrijd definitief beslissen.

Rijkspolder / Steakhouse Marrakech leek op een gegeven moment op weg naar derde overwinning van het seizoen, maar stond tegen Energy Trust na afloop zelfs met lege handen. Beide ploegen hadden het vizier al vroeg op scherp staan en zo was het na vijf minuten al 2-1 voor Rijkspolder / Steakhouse Marrakech. Energy Trust herstelde de achterstand en kwam na een goal van Hassan Choukair voor het eerst op voorsprong. Hierna brak echter een sterke fase aan voor Rijkspolder / Steakhouse Marrakech, dat door een treffer van Mo Aitkassi en twee van Faissal Kaiss een 5-3 voorsprong nam. Energy Trust toonde echter karakter en kwam door twee doelpunten van Serkan Ozdemir langszij. In de spannende slotfase trok Energy Trust zelfs nog aan het langst eind nadat Mohamed El Boujaddayni de comeback compleet maakte; 5-6.

Ook in het duel tussen Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging en Reyez! werd er volop gescoord. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht waarna Roy van der Roest Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging voor het eerst aan een voorsprong hielp. Dankzij twee goals van Erwin de Krijger was het echter niet veel later 3-4 voor Reyez!, dat Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging toch weer langszij zag komen dankzij Diederik Luiken. Vlak voor tijd was het echter toch weer Reyez! dat toe zou slaan, eerst via Rob van der Eng en daarna via zijn broer Frank van der Eng. Zo waren de drie punten een feit voor Reyez!, dat zo dichterbij het linkerrijtje wist te kruipen; 4-6.