Vijf wedstrijden en vijf keer podium TTL

Sport
Daniek van der Helm, Dewi Meijer, Robin Butter (coach), Famke Derksen, en Brenda Pronk.
Daniek van der Helm, Dewi Meijer, Robin Butter (coach), Famke Derksen, en Brenda Pronk. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - In diverse niveaus en supplementen trad in Den Helder een grote groep meisjes van Turn Totaal Langedijk aan op hun eerste voorwedstrijd voor teams.

Bij de categorie Jeugd/Junior Supplement F haalden Dewi Meijer, Famke Derksen (beiden jeugd 4e divisie) met Daniek van der Helm en Brenda Pronk (beiden junior vijfde divisie) een zilveren medaille. Famke droeg fiks bij aan de score, ze scoorde individueel een derde plek.

Onze jongste middenbouwmeisjes in niveau 6, Joelle Veldman en Madelon Corssmit, debuteerden op wedstrijdniveau en waren nog een beetje onwennig. Samen met SIU deden ze mee in één team en dat leverde een fantastische eerste plek op.

Ook voor Lily Blok (supplement G, vijfde divisie) gold dat ze een samenwerking aanging met een andere vereniging, in dit geval G.V. Texel Den Burg. Ze draaide een ontzettend goede meerkamp, werd individueel allround 9e en dankzij haar score eindigde het team als 3e.

De inmiddels vierde wedstrijd betrof de middenbouw niveau 5. Jolein Leek, Adyne Dekker, Ritaj Ahmed, Fem van Gennip, Lotte Taam en Lola Blotevogel vulden elkaar goed aan, lieten mooi turnen zien en mochten het zilver mee naar huis nemen. Dat was des te knapper omdat dit voor Lotte en Lola hun eerste wedstrijd was.

In de afsluitende vijfde wedstrijd bij de middenbouw niveau 4 kwamen Saar Vestering, Luna van den Berg, Juul Bootsman en Fem Rootlieb uit voor TTL, aangevuld met Benthe Houtkooper van Sportlust Julianadorp. Ze kwamen heel dicht in de buurt van het zilver maar met de uiteindelijke bronzen plek waren ze ook dik tevreden. Alle meisjes bereiden zich nu voor op hun volgende voorwedstrijd eind januari. Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.