Lex Duijs, hier aan de bal, speelde een sterke wedstrijd.
Lex Duijs, hier aan de bal, speelde een sterke wedstrijd. (Foto: Ed Gootjes)

Sterk spelend BOL wint van Olympia G

Sport

BROEK OP LANGEDIJK - BOL heeft de reeks overwinningen, die vorige week zaterdag met een gelijkspel tegen NSC Nijkerk werd onderbroken, afgelopen zaterdag voortgezet. Thuis werd Olympia G (Gouda) met 2-1 verslagen, een zeer terechte overwinning, waarvan de uitslag de werkelijke krachtsverhoudingen niet goed weergaf.

Gedurende de eerste helft was BOL oppermachtig. Olympia kon niet anders dan verdedigen en hopen op een counter via een lange bal, meestal naar de fysiek sterke spits. Maar het was alles BOL wat de klok sloeg. Er waren oogstrelende combinaties te zien en die leverden ook kansen op.

Na ongeveer 20 minuten was het Jack Schoon die uit een corner de bal hard in de touwen schoot. BOL kreeg daarna diverse kansen om de score uit te breiden, maar slaagde hierin pas vlak voor rust. Daniël Vos bekroonde een prachtige aanval en zette de 2-0 op het scorebord. Een score waarmee de bezoekers uit Gouda nog goed wegkwamen.

Direct na rust kreeg BOL weer mogelijkheden de score op te voeren. Dat lukte niet. Na 10 minuten te hebben gespeeld moest Olympia met tien man verder. Een speler kreeg direct rood van scheidsrechter Beekman, nadat deze speler een slaande beweging had gemaakt naar Timon Plak. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar het liep toch anders. Uit het niets slaagde Olympia enige minuten na deze rode kaart erin te scoren en zo de spanning in de wedstrijd terug te brengen.

BOL leek even van slag door deze onverwachte tegentreffer, maar dit duurde niet lang. Onder leiding van een uitblinkende Timon Plak hervatte BOL het spel van de eerste helft. Met veel pressie over het hele veld werd Olympia het mes weer op de keel gezet. Kansen om de score uit te breiden kwamen opnieuw. Twee keer stond de paal in de weg en bij andere kansrijke situaties was er nog net een voet of een been van een verdediger van Olympia die verhinderde dat er kon worden gescoord. Daarom bleef het spannend tot het eind, hoewel Olympia bijna niet meer bij het doel van BOL wist te komen. BOL wisselde Thimo Schouwink nog voor Jurre van Lingen en Ruben Beentjes kwam in het veld voor Martijn Ton.

Gescoord werd er niet meer. BOL boekte daarmee een dik verdiende overwinning, met als enige kanttekening dat die ruimer uit had moeten vallen. Niettemin hebben de kleumende toeschouwers zich weer kunnen vermaken en verwarmen aan de inzet en het spel van de groen-witte brigade. Door de behaalde winst staat BOL na tien wedstrijden nu op een derde plaats op de ranglijst.

Zaterdag wacht Monnickendam als tegenstander. Dit is tevens de laatste competitiewedstrijd voor de korte winterstop. BOL speelt dan uit (in Monnickendam), aanvang 14.30 uur.

Afbeelding
Professionals, doe mee met het Beroepenfeest van Dijk en Waard On Stage Algemeen 5 feb, 14:58
Afbeelding
Koopzondag Heerhugowaard 2023: alles wat je moet weten! Algemeen 5 feb, 14:26
Afbeelding
DTS revancheert zich van nederlaag vorige week Sport 5 feb, 13:35
Afbeelding
Vacature vrijwilliger Weidevogelbescherming Algemeen 5 feb, 12:53
Afbeelding
Ga je scheiden? Vijf belastingtips die nu relevanter zijn dan ooit Algemeen 5 feb, 10:45
Afbeelding
Provincie Noord-Holland investeert in veilige wegen en betere fietspaden Algemeen 5 feb, 09:01
Afbeelding
Vrone verstevigt positie Sport 4 feb, 19:23
Afbeelding
Onderzoek: smartphone aan tafel in meer dan helft Nederlandse huishoudens verboden Algemeen 4 feb, 15:50
Afbeelding
Themamiddag kanker: hormoontherapie bij prostaatkanker Algemeen 4 feb, 14:42
Afbeelding
Let op: streekvervoerders leggen werk neer Algemeen 4 feb, 14:15
Afbeelding
Censuur na twintig jaar terug in De Schelvis Uit 4 feb, 13:59
Afbeelding
Fado in het Poldermuseum Uit 4 feb, 10:42
Afbeelding
Automobilist valt in slaap op N242 in Heerhugowaard 112-nieuws 4 feb, 08:47