Zaal: Hood Atleten neemt koppositie over na winst in topper

Zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - In de achtste speelronde van de DEZA Kozijnen-Cup stond een direct duel om de koppositie op het programma. Joris Dekker Bouw probeerde zijn leidende positie te verdedigen, maar leed uiteindelijk een ruime nederlaag tegen uitdager Hood Atleten.

Doelpunten in de tiende en elfde minuut betekenden een 2-0 voorsprong voor Hood Atleten, dat vervolgens wel de aansluitingstreffer van Rick Does moest incasseren. Dennis Selmanovic herstelde de marge van twee waarna Dimaggio Senchi een klein kwartier voor tijd de wedstrijd steeds meer in het voordeel van Hood Atleten leek te gaan beslissen. De tweede goal van Soufiane El Mardi was de genadeklap voor Joris Dekker Bouw, dat nog wel wat terugdeed via Tom Joosten. Giovanni Siem a Joe bepaalde de eindstand uiteindelijk op 6-2 en hiermee heeft Hood Atleten de leiding overgenomen. De ploeg koestert een voorsprong van één punt op Joris Dekker Bouw en vier punten op een drietal ploegen.

De best genoteerde van die drie luistert naar de naam New Basic, dat veel te sterk was voor ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken. Al binnen acht minuten had New Basic een 0-4 voorsprong in handen en halverwege was het verschil al opgelopen tot zes. In de laatste tien minuten bood de hekkensluiter nog wel wat meer tegenstand, maar ging het uiteindelijk ondanks onder meer twee doelpunten van Rey Blokdijk met 3-9 onderuit. Topscorer aan de kant van New Basic was Boyd Bindels met drie treffers.

Gofilex heeft de derde plaats uit handen gegeven en is na de nederlaag tegen directe concurrent Stuijt Infra GWW nu terug te vinden op plaats zes. De ploeg kwam middels een doelpunt van Dylan Barsingerhorn nog wel op voorsprong, maar hierna was het Stuijt Infra GWW dat de regie in handen nam. Maar liefst vijf opeenvolgende goals leverden de nummer vier van de ranglijst een ruime marge op die vervolgens nog wel even bedreigd werd. Barsingerhorn wist nog twee keer het net te vinden en bracht Gofilex terug tot 3-5. Jeroen Stuijt zou vervolgens met zijn tweede van de avond de zege definitief veiligstellen voor Stuijt Infra GWW, al was de vierde van Barsingerhorn nog wel goed voor de 4-6 eindstand.

Dankzij een knappe comeback overwinning op Sunrise zonwering blijft Bouwbedrijf Bert Groot voorlopig ook nog in de race om de bovenste plekken. In het eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht met als gevolg een 2-2 tussenstand. Hierna wist Sunrise zonwering echter door doelpunten van Roy Westra en Thimo Roemburg een gaatje te slaan en leek het zo op weg naar een goed resultaat. Tien minuten voor tijd zou Richard Bakker de spanning echter terugbrengen en niet veel later volgde de gelijkmaker van Remko Brouwer. Vlak voor tijd ontpopte Brouwer zich tot de held van de avond aan de kant van Bouwbedrijf Bert Groot door met zijn vierde treffer de comeback compleet te maken. In de absolute slotfase werd het zelfs nog voor 4-6 voor Bouwbedrijf Bert Groot door een doelpunt van Marijn Ham.

Met vooraf drie overwinningen en vier nederlagen kon L’Arcade absoluut als wisselvallig getypeerd worden dit seizoen. Tegen FC Broederschap toonde het zich echter van zijn sterkste kant en werden er drie punten aan het totaal toegevoegd. Brecht Molenaar bezorgde L’Arcade een vroege voorsprong, maar zag FC Broederschap dankzij Yassine El Abdellaoui al snel langszij komen. Frank van der Lans trok vervolgens met twee treffers dit duel naar L’Arcade toe, maar een late tegentreffer van Elhoucine Elgane hield FC Broederschap nog even in de wedstrijd. Molenaar bepaalde echter anders en was zo goed voor de eindbeslissing; 2-4.

Esdegé-Reigersdaal gaf tegen Loogman Carwash Heerhugowaard de overwinning bijna uit handen, maar kon uiteindelijk toch nog de drie punten vieren. Vroege goals van Daan Poel en Bart Veldhuisen hielpen Esdegé-Reigersdaal aan een droomstart waarna de ploeg door nog twee treffers van Veldhuisen alleen maar verder uitliep. Pas in de 32e minuut kon Loogman Carwash Heerhugowaard wat terug doen via Lars van Stralen, maar dit bleek wel de start van een sterk slotoffensief te zijn. Kay Geenjaar en Lars van Stralen wisten het verschil zelfs terug te brengen tot slechts één goal, maar er was te weinig resterende tijd voor Loogman Carwash Heerhugowaard om de 3-4 nederlaag te voorkomen.