Recreatiezaalvoetbal: fietsvoordeelshop.nl houdt titeldroom in leven

Zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Aan de top in de DEZA Kozijnen-Cup heeft de nek-aan-nek race tussen Hood Atleten en Joris Dekker Bouw een nieuwe wending gekregen. Hood Atleten liet zich namelijk verrassen door Loogman Carwash Heerhugowaard en moet zo de koppositie weer afgeven aan Joris Dekker Bouw, dat zelf overtuigend won van Sunrise zonwering.

Hood Atleten kon de ban niet breken tegen de nummer elf van de ranglijst en kwam na tien minuten zelfs op achterstand door een treffer van Dennis Haisma. Halverwege het duel was de gelijkmaker een feit dankzij Igor Lukic en na een goal van Djordje Pupovac werd de leiding overgenomen door Hood Atleten. Haisma bracht Loogman Carwash Heerhugowaard alweer snel langszij, een voorbode voor een spannende slotfase. Eerst was het Soufiane El Mardi die Hood Atleten naar de overwinning leek te schieten, maar Loogman Carwash Heerhugowaard beloonde zichzelf en hield zo een knap punt over aan dit duel na een doelpunt van Lars van Stralen; 3-3.

Joris Dekker Bouw ondervond weinig tegenstand van Sunrise zonwering en had halverwege de wedstrijd al een ruime 0-4 voorsprong in handen. In het tweede deel kwamen daar nog vier doelpunten bij en werd zo de koppositie heroverd door Joris Dekker Bouw, dat nu een voorsprong van één punt koestert. Rick Does had met een hattrick een groot aandeel in de 0-8 overwinning en bracht zijn totaal in de competitie nu op 21 treffers. Hiermee gaat Does ruim aan de leiding op de topscorerslijst.

Bouwbedrijf Bert Groot liet de kans om het gat naar Hood Atleten te verkleinen liggen en is na de nederlaag tegen FC Broederschap zelfs gedaald naar plek vijf. In de zeventiende minuut werd de score geopend door Hicham Teghlaoui en drie minuten later werd de voorsprong verdubbeld door L’Houssaine Taghlaoui. Een kwartier voor tijd tekende Shershah Durrani voor de belangrijke marge van drie en was de overwinning wel binnen voor FC Broederschap. In de eindfase deed Rob Groot nog wel wat terug namens Bouwbedrijf Bert Groot, maar het slotakkoord was opnieuw voor Durrani; 4-1. Door deze overwinning heeft FC Broederschap de aansluiting met de brede middenmoot weten te behouden.

New Basic wist op te klimmen naar plek drie na een late comeback tegen L’Arcade. Na de 0-1 van Tijn van Santen in de zevende minuut bleven de treffers lang uit en daardoor leek de 0-2 van Brecht Molenaar tien minuten voor tijd weleens een bepalende goal te kunnen zijn. Niets was echter minder waar en in de laatste vijf minuten zou New Basic deze wedstrijd nog volledig om weten te buigen. Daan Bak was goed voor de aansluitingstreffer waarna Donny Sier New Basic langszij bracht. In de 38e minuut was het zelfs 3-2 na een goal van Boyd Bindels en uiteindelijk wist New Basic ook nog een gele kaart voor Wesley Hoedt te overleven en zo de drie punten na een knotsgek slot toch nog binnen te slepen.

Stuijt Infra GWW volgt op de vierde plaats nadat het te sterk was voor ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken. Aan het einde van de eerste helft was het al 0-3 voor Stuijt Infra GWW en leek er geen vuiltje aan de lucht. De hekkensluiter knokte zich in het vervolg van de wedstrijd echter knap terug en werd het zo weer spannend. Eerst was het Rey Blokdijk die het verschil terugbracht tot twee waarna Tim Schuitenmaker de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Tom Grooteman zou echter met zijn tweede goal van de avond orde op zaken stellen voor Stuijt Infra GWW, dat uiteindelijk met 2-4 wist te winnen.

Het meest doelpuntrijke duel ging tussen Gofilex en Esdegé-Reigersdaal en zou uiteindelijk gewonnen worden door de laatstgenoemde ploeg. Bart Veldhuisen was met drie treffers belangrijk voor Esdegé-Reigersdaal en kreeg daarnaast ook hulp van Daan Poel en Daan de Waal met ieder twee goals. Sebastiaan Lippelt en Kay Besseling probeerden Gofilex in de wedstrijd te houden, maar konden de uiteindelijke 4-7 nederlaag niet voorkomen

Eerste nederlaag voor Autobedrijf John Visser

In de L’Arcade Administratie-Cup heeft Autobedrijf John Visser de eerste competitienederlaag van het seizoen moeten incasseren. De koploper kwam tegen fietsvoordeelshop.nl in de tiende minuut dankzij Max Visser nog wel op een 1-0 voorsprong, maar kon niet al te lang genieten van deze voorsprong. Vijf minuten was het namelijk Jeffrey de Cocq van Delwijnen die de nummer drie van de ranglijst langszij bracht. Diezelfde De Cocq van Delwijnen bracht fietsvoordeelshop.nl ook voor het eerst aan de leiding en deze 1-2 zou uiteindelijk ook de drie punten opleveren. Hiermee heeft fietsvoordeelshop.nl de spanning in de titelstrijd teruggebracht en volgt het nu op een achterstand van vijf punten op Autobedrijf John Visser.

Op een achterstand van vijf punten op de lijstaanvoerder staat ook De Praktijk, dat de mogelijkheid om ook het gat te verkleinen onbenut liet. Energy Trust speelde voor plaatsing voor de A1 Cup en kende een ijzersterke start tegen de nummer twee van de ranglijst. Na tien minuten had het mede dankzij een hattrick van Ilyas Bektes al een 0-5 voorsprong in handen en zou in het vervolg van het duel blijven doordrukken. Uiteindelijk leverde dat een fraaie 1-9 overwinning op en de gewenste plaats in de A1 Cup.

Ook Reyez! wist tijdens deze elfde speelronde een plek in de A1 Cup veilig te stellen. Al in de zesde minuut was het tegen EV Wonen Makelaardij 1 raak voor Reyez! dankzij een goal van Erwin de Krijger, maar al snel was de score weer in evenwicht via Dion Bestevaar. Willem de Krijger bracht Reyez! opnieuw aan de leiding en zijn broer Erwin tekende hierna voor de belangrijke marge van twee. Vlak voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist na de treffer van Giovanni Milop, al was het slotakkoord opnieuw voor Bestevaar; 4-2.

VHC Jongens BV had zich al geplaatst voor de A1 en blijft de druk op de bovenste drie posities opvoeren. Tegen Kieskeurig lag de bal na vijf minuten voor het eerst in het net en luisterde de doelpuntenmaker naar de naam Jeroen Kossen. Kieskeurig bleef hierna lang in de wedstrijd, maar zou uiteindelijk na de 4-2 van Jasper Bakker de handdoek in de ring gooien. In een kort tijdsbestek volgden namelijk hierna nog vier opeenvolgende treffers en zo liet VHC Jongens BV een 8-2 overwinning noteren. Kossen en Rick Volkers waren met ieder twee treffers de topscorers aan de kant van VHC Jongens BV, dat namens Kieskeurig Paul Snoek en Laurens Vredenburg tegen zagen scoren.

Dankzij de overwinningen van Reyez! en Energy Trust greep Rijkspolder/ Steakhouse Marrakech uiteindelijk naast een plek in de A1 Cup, al deed het zelf wel het maximale door Schildersbedrijf Mol te verslaan. Mohamed Ettouhlali opende na een kwartier de score namens Rijkspolder / Steakhouse Marrakech, al zouden de doelpunten schaars blijken te zijn in dit duel. Pas in de slotfase werd de voorsprong verdubbeld door Cherson Chirino, al was de overwinning hiermee wel een feit voor Rijkspolder / Steakhouse Marrakech; 2-0.

In de onderste regionen namen De Heertjes/Albinotrouwringen 1 en Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging het tegen elkaar op en uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging nam in de achtste minuut de leiding na een treffer van Hong-Xian Yeh, maar zeven minuten later kwam de gelijkmaker op het bord en kwam het doelpunt op naam van Pascal Meijer. Verder werd er niet meer gescoord in dit duel en liet de hekkensluiter De Heertjes/Albinotrouwringen 1 dus een overtal situatie onbenut na een gele kaart voor Roy van der Roest. Het vierde punt van het seizoen werd dankzij deze 1-1 wel binnen gehaald en is de achterstand op de nummer elf EV Wonen Makelaardij 1 nu drie punten. Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging kwam hiermee op tien punten en heeft nu Schildersbedrijf Mol geëvenaard in punten.