Turnsters TTL vijf maal op erepodium

Sport
v.l.n.r. De middenbouw-4 turnsters Fem Rootlieb, Luna van den Berg, Saar Vestering en Juul Bootsman.
v.l.n.r. De middenbouw-4 turnsters Fem Rootlieb, Luna van den Berg, Saar Vestering en Juul Bootsman. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Turn Totaal Langedijk is uitstekend op dreef op regionaal en nationaal niveau, zowel bij teamwedstrijden als de individuele toernooien.

De junioren derde divisie draaiden hun tweede kwalificatiemoment waarbij de inzet was om de halve finale te bereiken van het Nederlands Kampioenschap. Indy Jongenburger stelde die plek veilig met een zilveren medaille. Ook teamgenoot Anoek Haanstra kwam een ronde verder dankzij een verdienstelijke 10e plek. Clubgenoten Tessa Meijer en Alicia Berglund stonden voor een zeer moeilijke uitdaging, ze waren immers nog maar net enigszins blessurevrij. Hun wedstrijd kwam eigenlijk net iets te vroeg. Een knappe vierde en twaalfde plek vormden voor Tessa en Alicia helaas het eindpunt.

Amy Verwer, Julia de Boer en Quinty Hink draaiden een teamwedstrijd in de middenbouw niveau 3 en zij bemachtigden het goud. Bij de senioren vierde divisie eindigden Jessie van Aanholt en Evelien Leijen mede dankzij prachtige vloeroefeningen op een vierde respectievelijk vijfde plaats waardoor ze zich nu mogen voorbereiden op het districtskampioenschap.

De tweede competitiewedstrijd in Den Helder leverde eveneens aansprekende resultaten op. De jongste turnsters van Turn Totaal dit weekend, Joëlle Veldman en Madelon Corssmit, vormden samen met drie sterke turnsters van SIU een team dat overtuigend goud won in de middenbouw niveau 6.

In de categorie jeugd en junioren supplement F vormden Daniek van der Helm, Brenda Pronk, Dewi Meijer en Famke Derksen een team. Ze mochten aan het eind van hun toernooi het zilver ophalen, waarbij Famke (jeugd, 17 deelnemers) en Daniek (junior, 17 deelnemers) individueel eerste werden.

Ook het TTL-team middenbouw niveau 5 mocht op de hoogste trede van het erepodium plaatsnemen. Zij vulden elkaar perfect aan en zo kwam het goud terecht bij Jolein Leek, Adyne Dekker, Fem van Gennip, Ritaj Ahmed, Lola Blotevogel en Lotte Taam.

Als laatste team van het lange sportweekend kwam de middenbouw niveau 4 aan bod. Fem Rootlieb, Juul Bootsman, Saar Vestering en Luna van den Berg draaiden naar behoren maar moesten de ereplaatsen aan de concurrentie laten. Lilly Blok sloot als enige turnster van TTL aan bij een team met turnsters uit Texel en Nieuwe Niedorp. Ze turnde bij de jeugd supplement G een foutloze wedstrijd en werd daarmee individueel tiende. Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.