FC Marlène in beker onderuit in slotseconden

Sport
Jordy Cretier probeert de bal voor de voeten van Said Bouzambou weg te halen.
Jordy Cretier probeert de bal voor de voeten van Said Bouzambou weg te halen. (Foto: Sander Kaaij)

HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft zich vrijdagavond 3 februari net niet weten te plaatsen voor de halve finales van het bekertoernooi. Tegen het nog ongeslagen FC Eindhoven bleef het lange tijd spannend, maar in de slotseconden zagen de Heerhugowaardse zaalvoetballers hun kansen in rook opgaan toen de tegenstander de 2-3 binnentikte.

FC Eindhoven schoot uit de startblokken en stond binnen de kortste keren met 0-2 voor na treffers van Denzel van Houtum en Ayoub Boukhari. Maar de mannen van coach Jeroen de Groot lieten het kopje er niet bij hangen en vochten zich terug in de wedstrijd. Via een benutte vrije trap van Stefan Dol werd nog voor rust de aansluiting gevonden. Hoewel FC Eindhoven ook na de thee flink aandrong, viel de treffer aan de andere kant: Kevin van Londen bracht FC Marlène op gelijke hoogte. Maar terwijl iedereen aan Heerhugowaardse zijde zich opmaakte voor de naderende penaltyreeks, was het Boukhari die in de allerlaatste seconden FC Marlène de genadeslag toebracht: 2-3.

Competitie

Een domper voor FC Marlène, dat gelukkig ook nog meestrijdt in kampioenspoule van de competitie en daar nu alle pijlen op kan richten. Zondag 5 februari konden de Heerhugowaarders direct aan de bak in een uitwedstrijd tegen Groene Ster Vlissingen, die eindigde in een 1-1 gelijkspel. Vrijdag 10 februari wacht opnieuw een verre uitwedstrijd, dan staat FC Marlène tegenover een oude bekende: FC Eindhoven.

Kijk ook eens op www.fcmarlene.nl