TTL scoort zilver op nieuw toernooi

Sport
Op bijgaande foto staan (v.l.n.r.): Voorste rij – trainer Boy Kuiper en begeleider Mathijs Beemsterboer, tweede rij – Stefan van der Vliet, Noah Jongenburger, Bas Insing en Mees Bakker, derde rij – Tim van Utteren en Tim van Diepen, achterste rij – Joris Goudsblom en Zeno van Esch.
Op bijgaande foto staan (v.l.n.r.): Voorste rij – trainer Boy Kuiper en begeleider Mathijs Beemsterboer, tweede rij – Stefan van der Vliet, Noah Jongenburger, Bas Insing en Mees Bakker, derde rij – Tim van Utteren en Tim van Diepen, achterste rij – Joris Goudsblom en Zeno van Esch. (Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Een jong herenteam van Turn Totaal Langedijk, van wie maar liefst vijf van de acht ploeggenoten debuteerden, had zich ingeschreven voor het Meso Teamgym Kampioenschap dat op 4 februari in Schiedam werd gehouden. Tijdens dit uitstekend bezette evenement deden er 16 teams mee aan ‘meso’ (springen plús vloer) en 98 teams hadden zich aangemeld voor ‘micro’ (alleen springen).


Dit toernooi is een volledig nieuw concept van de KNGU waarbij teams strijden op minitrampoline met en zonder pegasus, airtrack en vloer. Dit laatste onderdeel vraagt een combinatie van acrobatiek, diverse speciale eisen en basiselementen zoals balans, lenigheid en kracht. Coach Boy Kuiper had met hulp van de inmiddels zeer ervaren springer Stefan van der Vliet de choreografie gemaakt tijdens een trainingsstage in Denemarken. Op de wedstrijddag zelf was Mathijs Beemsterboer als vanouds degene die toezag op veilige landingen van de metershoge sprongen.


Naast het (trampoline)springen - dat op het hoogste nationale niveau al enkele decennia zeer succesvol door TTL wordt beoefend - werd er de laatste maanden extra aandacht besteed aan de complexe vloeroefening. Het bleek niet eenvoudig met ieders drukke agenda om het hele team bij elkaar te krijgen. Sinds de herfstvakantie trainden ze in steeds wisselende groepssamenstellingen wekelijks een half uur. Slechts één keer stonden ze compleet aan de start om zeker te stellen dat de volledige oefening vloeiend verliep en ieder zijn positie feilloos kende.


Ondanks deze dus niet optimale voorbereiding greep Turn Totaal zeer knap een tweede plek. Aanvankelijk overigens stond het hele team op de hoogste trede van het erepodium. Pas twee dagen later kreeg coach Kuiper van de jury te horen dat zij een telfout hadden gemaakt. Dit betekent in ieder geval dat TTL hard aan de slag gaat om volgend jaar alsnog een positie te stijgen. Het zilveren team bestond uit Mees Bakker, Tim van Diepen, Zeno van Esch, Joris Goudsblom, Bas Insing, Noah Jongenburger, Tim van Utteren en Stefan van der Vliet. De gloednieuwe vloeroefening waar veel focus op was gelegd oogstte veel lof van de jury en bleek van grote waarde. In een veld van vijf deelnemers in hun categorie hield het Langedijker team na een zeer spannende wedstrijd de concurrentie uit Rijssen achter zich. Het team uit Coevorden streek uiteindelijk het goud op.

Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.