Stuijt Infra GWW sleept punt uit de brand na late comeback

(Foto: Getty Images)

HEERHUGOWAARD - In de DEZA Kozijnen-Cup heeft Joris Dekker Bouw na slechts één speelronde de koppositie alweer moeten overdragen aan Hood Atleten. Joris Dekker Bouw kwam zelf niet verder dan een gelijkspel tegen Gofilex terwijl Hood Atleten wel de volle buit wist binnen te slepen tegen L’Arcade. Gofilex kwam al in de derde minuut op voorsprong na een goal van Thivyan Mohananthasivam, maar na een kwartier was de score in evenwicht dankzij Jeroen van Stralen. Joris Dekker Bouw kwam hierna opnieuw op achterstand via een treffer van Dylan Barsingerhorn en zou dankzij topscorer Rick Does pas laat een punt overhouden aan dit duel; 2-2. Hood Atleten kende een rampzalige start tegen L’Arcade en keek na elf minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Pas een kwartier voor tijd deed de ploeg voor het eerst wat terug via Jordy Manten, maar in een rap tempo zouden hierna nog twee doelpunten volgen waarmee een gelijke stand een feit was. Merijn Molenaar hielp met zijn tweede doelpunt L’Arcade opnieuw aan een voorsprong, maar al snel deed wederom Manten wat tegen. De derde treffer van Djordje Pupovac was goed voor de eerste voorsprong voor Hood Atleten waarna ook Manten zijn hattrick compleet wist te maken; 4-6. Hiermee heeft Hood Atleten de leiding dus weer overgenomen en heeft het een voorsprong van één punt op eerste achtervolger Joris Dekker Bouw.

New Basic en Stuijt Infra GWW lieten allebei na om het gat richting de tweede plaats te verkleinen nadat het onderlinge duel eindigde in een gelijkspel. Deze puntendeling moet vooral pijn doen aan de kant van New Basic, want deze ploeg schoot als een raket uit de starblokken en had halverwege dit duel al een 4-0 voorsprong in handen dankzij onder meer twee vroege treffers van Loek Stam. Stuijt Infra GWW gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich door goals van Hajo van Oort en Tom Grooteman terug in de wedstrijd. Mick Michel zou vervolgens het gat weer op drie bepalen en zo leek New Basic toch weer op weg naar de drie punten. Stuijt Infra GWW toonde echter opnieuw karakter en bracht de spanning helemaal terug na twee treffers van Michel Maijer. Vlak voor tijd werd de ploeg beloond voor haar vechtlust en wist het nog een punt aan dit duel over te houden na een doelpunt van Van Oort; 5-5. Bouwbedrijf Bert Groot wist wel te profiteren van het puntverlies van Joris Dekker Bouw en heeft de derde plaats nu alleen in handen na een overwinning op ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken.  Na een kwartier viel de 1-0 te noteren en hierna liep het op rolletjes voor Bouwbedrijf Bert Groot. Bij een 3-0 achterstand deed de hekkensluiter nog wel wat terug via Erwin van Brekel, maar twee late goals van Remko Brouwer herstelden de ruime marge; 5-1.

Na veertig minuten zaalvoetbal moesten ook Esdegé-Reigersdaal en Fc Broederschap genoegen nemen met een punt. Al in de eerste minuut was het raak voor Bart Veldhuisen, die in het vervolg van de eerste helft wel moest toezien hoe Fc Broederschap de leiding overnam na twee treffers van Elhoucine Elgane. Mike Bleeker bracht Esdegé-Reigersdaal hierna op gelijke hoogte, maar dankzij een goal van Hicham Teghlaoui kwam de overwinning voor en Fc Broederschap toch wel dichtbij. Veldhuisen dacht hier echter anders over en zou zo in de slotfase toch nog een punt veiligstellen voor Esdegé-Reigersdaal ; 3-3. Sunrise zonwering b.v. deed goede zaken door Loogman Carwash Heerhugowaard te verslaan en houdt zo zicht op een plek in de middenmoot. De score werd in de zevende minuut geopend door Thimo Roemburg, al kwam Loogman Carwash Heerhugowaard al snel langszij na een treffer van Dennis Haisma. Tim van Kraats bracht Sunrise zonwering b.v. voor de twee keer aan de leiding en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Vlak voor tijd zou Brennain Meiboom aan alle onzekerheid een einde maken en zo kon Sunrise zonwering b.v. drie belangrijke punten bijschrijven; 1-3.

Van der Eng beslist thriller in voordeel Reyez!

Autobedrijf John Visser heeft zich gerevancheerd voor de eerste nederlaag die het vorige week leed in de L’Arcade Administratie-Cup. Tegen Energy Trust was het in de eerste minuut al raak dankzij Max Visser, maar net zo snel was de score weer in evenwicht na een treffer van Kayra Kaplan. Beide ploegen hielden elkaar hierna lang in evenwicht, al was het telkens de koploper dat op voorsprong zou komen. Via een doelpunt van Loran Schouten nam Autobedrijf John Visser in de 32e minuut wederom de leiding en zou niet veel later Dirk Schermerhorn voor het eerste verschil van twee doelpunten zorgen. Hierna wist de lijstaanvoerder definitief weg te lopen bij de nummer zes van de ranglijst en zou het uiteindelijk nog met 8-3 winnen. Fietsvoordeelshop.nl heeft de tweede plaats nu alleen in handen nadat het zelf te sterk was voor VHC Jongens B.V. en concurrent De Praktijk wederom onderuit zag gaan tegen Reyez!. Jeroen Korver hielp fietsvoordeelshop.nl in de achtste minuut aan de 1-0 waarna de marge een klein kwartier voor tijd verdubbeld werd door Carlo Olijhoek. Dion Vos bracht vlak voor tijd de spanning nog wel terug, maar het zou te laat komen voor VHC Jongens B.V.; 2-1. Hiermee liet de ploeg na om fietsvoordeelshop.nl te passeren op de ranglijst en is het gat tussen beide ploegen nu vijf punten in het voordeel van de nummer twee.

De Praktijk en Reyez! maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van en de beslissing zou dan ook pas in de slotfase vallen. Koen Schouten bezorgde De Praktijk een vroege voorsprong, maar halverwege was de score in evenwicht; 2-2. Middels een treffer van Tom Hes kwam Reyez! voor de tweede keer op voorsprong, al duurde het niet lang voordat Kees van Vliet De Praktijk langszij bracht. Willem de Krijger zijn treffer was goed de 3-4 in het voordeel van Reyez!, maar opnieuw knokte De Praktijk zich terug en leek het op weg naar een gelijkspel na de goal van Tom de Groot in de 37e minuut. Vlak voor tijd zou Reyez! dit duel toch nog weten te beslissen en was Frank van der Eng de matchwinner; 4-5. Hiermee hielp hij Reyez! aan drie belangrijke punten en is het gat richting de nummer drie De Praktijk geslonken tot slechts één punt. Spannend was ook het treffen tussen Rijkspolder / Steakhouse Marrakech en De Heertjes/Albinotrouwringen 1 in de A2 Cup. Het gat tussen beide ploegen was vooraf liefst elf punten, maar het was de hekkensluiter De Heertjes/Albinotrouwringen 1 die in de eerste 26 minuten drie keer op voorsprong wist te komen. Dankzij onder meer twee treffers van Ilias Aitkassi nam Rijkspolder / Steakhouse Marrakech hierna het heft in handen en was het zo ineens 5-3. Daniël Vos liet in dit duel zien waarom hij zo hard gemist werd dit seizoen en met zijn derde en vierde goal bracht hij zijn ploeg terug in de wedstrijd. De beloning zou echter uitblijven, want het was Faissal Kaiss die laat in de wedstrijd toch nog de overwinning over de streep zou trekken voor Rijkspolder / Steakhouse Marrakech ; 6-5.

Schildersbedrijf Mol is nu de eerste achtervolger van Rijkspolder / Steakhouse Marrakech na een 3-0 overwinning op Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging. Zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden was het zeker niet voor Schildersbedrijf Mol, dat pas in de 29e minuut de ban wist te breken dankzij een goal van Lars Ligthart. Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging bleef zo dus lang in de wedstrijd, maar moest in de slotfase definitief capituleren nadat Jos Rendering nog twee keer het net wist te vinden. EV Wonen Makelaardij 1 greep de derde overwinning van het seizoen en deed dat op grootste wijze door Kieskeurig met maar liefst 5-14 te verslaan. Thijs de Heer bracht Kieskeurig nog wel aan de leiding, maar moest hierna toezien hoe zijn ploeg vijf opeenvolgende treffers zou incasseren. Onno Catshoek deed hierna nog wel wat terug, maar het was niet meer dan een doekje voor het bloeden. Er stond in dit duel vooral geen maat op Dion Bestevaar, die uiteindelijk zeven keer trefzeker was en zo aan de leiding gaat in het topscorersklassement. In de slotfase liet Kieskeurig het volledig lopen en zou EV Wonen Makelaardij 1 in slechts vijf minuten nog zes keer scoren.