Badmintonvereniging Zuidwester organiseert introductietoernooi

Sport
Badminton: spelenderwijs leren en goed voor je conditie.
Badminton: spelenderwijs leren en goed voor je conditie. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Badmintonvereniging Zuidwester houdt maandag 20 februari een introductietoernooi in de Deimoshal aan de Deimoslaan 13 in Heerhugowaard. Wil je graag eens een keer kennismaken met de badmintonsport, dan is dit je kans!

“In de loop van 2022 konden we, na anderhalf jaar coronastops, eindelijk weer voluit badminton spelen”, vertelt Frank Wijte, voorzitter van BV Zuidwester. “We hebben gemerkt dat veel mensen na corona op zoek zijn gegaan naar een nieuwe, sportieve uitdaging. Badmintonclub Zuidwester stelt jong en oud graag in de gelegenheid om te ontdekken of badminton iets voor je is. Want badminton is individueel sporten, maar ook samen spelen met anderen. Badminton is snel, goede reflexen zijn handig, en iedereen kan het. Je kunt het spelenderwijs leren, het is goed voor je conditie en je kunt het tot hoge leeftijd spelen.”

Doe je mee?

Badmintonvereniging Zuidwester is een Heerhugowaardse club waar recreatief sporten, een plezierige sfeer en leuke onderlinge contacten centraal staan. Frank: “Om iedereen in en om Heerhugowaard met badminton én met onze club te laten kennismaken organiseren we maandag 20 februari ons jaarlijkse introductietoernooi. Onze leden kunnen daar samen met een eigen introducé aan deelnemen. Daarnaast kunnen ook belangstellenden zich individueel en gratis aanmelden; zij worden dan door de organisatie aan één van onze leden gekoppeld. Samen vormen zij een team. Bij voorgaande edities leverde dit telkens hele leuke combinaties en veel speelplezier op. Uiteraard zorgen we dat de krachten zoveel mogelijk gelijk verdeeld zijn.” 

Plezier staat voorop

Het is totaal niet belangrijk dat de deelnemers goed kunnen badmintonnen; vooral plezierig sporten en lekker bezig zijn staan voorop. Tijdens de gezellige nazit worden de prijzen uitgereikt. Aanvang van het toernooi is 20.00 uur (de zaal is open om 19.30 uur), de prijsuitreiking is naar verwachting om 22.20 uur. Frank: “De prijswinnende teams ontvangen een lekkere fles wijn. Door loting wordt een prijswinnende deelnemer getrokken die een gratis jaarlidmaatschap van onze vereniging ter waarde van €110,- ontvangt. Voor sportkleding en -schoenen moeten de deelnemers zelf zorgen, voor de rest, een goede sfeer en een hoop lol en gezelligheid staat de vereniging garant. Voor spelers zonder een eigen racket hebben we leenrackets beschikbaar.”

Inschrijven

BV Zuidwester ontvangt graag belangstellenden die willen kennismaken met de sport. Meedoen mag, maar je mag ook eerst een keer komen kijken en sfeer proeven. Aan het introductietoernooi kunnen maximaal 48 koppels deelnemen. Inschrijven kan via www.bvzuidwester.nl. Of stuur een mailtje naar leo@bvzuidwester.nl. Bellen kan ook, met Leo Groeneweg op 06-51380947 of met Arnoud Wilken op 06-57139964.