Succesvolle dertiende editie Koolschaaktoernooi

Sport
Wat wordt de volgende zet...?
Wat wordt de volgende zet...? (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Bij schaakvereniging Schaakmat werd in het weekend van 3 en 4 maart de dertiende editie van het Koolschaaktoernooi gehouden. “Nadat we vorig jaar op de vrijdagvond niet konden spelen vanwege storm Eunice, konden we nu meteen aan de gang”, blikt voorzitter Arjen van Verseveld terug op het evenement. “Leuk was dat er ook weer deelnemers van omliggende clubs uit Heerhugowaard, Sint Pancras en Bergen waren. De winnaar van vorig jaar Rob Heijink was ook van de partij, maar misschien omdat het de dertiende editie was verging het hem dit keer minder voorspoedig.”

“De 31 deelnemers waren verdeeld over twee groepen; de hoofdgroep en de promotiegroep. Beide groepen hadden sterke schakers, waardoor vaak pas op het laatste moment de beslissing viel. Natuurlijk kenden vele deelnemers gezonde wedstrijdspanning, maar er werd er ook regelmatig voor de ontspanning wat gedronken. Zeker naarmate het toernooi vorderde vonden steeds meer spelers het er gezellig aan de bar. Desalniettemin werd er hard gevochten voor de punten, maar een paar schakers gingen al snel aan kop in beide groepen. Uiteindelijk werd Coen Stoop, de clubkampioen van Bergen, verdienstelijk eerste en Hein Schut uit Sint Pancras tweede. In de tweede groep ging het voor Schaakmat een stuk beter. Eerste werd de talentvolle jeugdspeler Mika Venekamp, gevolgd door de ervaren Cees Kieftenburg.”

Snelschaken

Naast het reguliere toernooi was er ook nog een snelschaaktoernooi van vijf minuten per persoon per partij. In dit knock-out systeem werden alle spelers door loting aan elkaar gekoppeld. Arjen: “Het was weer ongemeen spannend, waarbij Piet Krul nog bijna kampioen werd maar toch de eer moest laten aan Wouter Greve. Rond 18.00 uur konden we het toernooi afsluiten met onze traditionele zuurkoolmaaltijd. Met dank aan onze sponsor Stichting Lief Langedijk hebben we weer een leuk en gezellig toernooi kunnen neerzetten. De voorzitter van Lief Langedijk, Ron Wolters, liet tijdens de prijsuitreiking op ludieke wijze merken dat hij over enige schaakkennis bezit. We willen alle deelnemers bedanken voor wederom een leuk toernooi en natuurlijk ook onze sponsor Stichting Lief Langedijk en café De Schelvis, voor hun flexibiliteit en het uitstekend verzorgen van onze traditionele zuurkoolmaaltijd naderhand.”