Vrone deelt opnieuw de punten met Andijk

Vreugde nadat Tim Heiblom vanaf de zestien meter knap raak schoot.
Vreugde nadat Tim Heiblom vanaf de zestien meter knap raak schoot. (Foto: Marco Wijnstekers)

SINT PANCRAS - Mooi voetbalweer zaterdag op het Vrone complex wat moest zorgen voor een spannende wedstrijd. De eerste tien minuten waren voor de thuisploeg.

Vrone zette vroeg in de wedstrijd veel druk naar voren. Daarna trok Andijk de wedstrijd meer naar zich toe wat resulteerde in serieuze doelpogingen. Echter was het doelman Jeroen Tijman die met handen en voeten de aanvallen van Andijk weerde en zo zijn ploeg overeind hield in de eerste twintig minuten. Het spel veerde op en neer wat een aantrekkelijk schouwspel op leverde. In de 26ste minuut kwam de bal via Abdasamad vanaf de linkerkant in de voeten van Tim Heiblom die op zijn beurt vanaf de zestien meter knap raak schoot op het doel van Andijk. Met enig fortuin hield Vrone de stand tot de rust op 1-0.

Net als in de eerste helft hield de ploeg van Zeijlmans Andijk op z’n eigen helft wat in de 53e minuut leidde tot een misverstand. De keeper van Andijk plaatste de bal simpel in de voeten van de jagende Oughris die op zijn beurt Kevin Kieft in stelling bracht. De rechterspits plaatste vervolgens de bal eenvoudig in het doel. Een duur cadeautje die een 2-0 voorsprong op het score boord bracht. Vrone hoefde alleen nog maar de wedstrijd uit te spelen en de drie punten veilig stellen. Andijk dacht daar uiteraard anders over en wisselde naar een aanvallend systeem, achterin werd er een op een gespeeld en het ging vol op de aanval. Met succes, want in de 59e minuut kwam er uit een corner de eerste tegen treffer van Andijk. Schitterend ingekopt door de invaller met rugnummer 12.

Op zich niets aan de hand voor de thuis spelende ploeg die zes punten los staat van Andijk. Vrone was moe gestreden en Andijk gooide meer olie op het vuur. De Pancrassers liepen in plaats van vooruit, achteruit. En ja dan krijg je het deksel op je neus. Wat ook gebeurde. In in deze zinderde thriller wisten de Andijkers de wedstrijd toch op gelijke hoogte te brengen. Net als in de uitwedstrijd scoorde de uitploeg in de 86e minuut de gelijkmaker. Ook ditmaal was het een terechte eindstand.