DTS neemt revanche op St Adelbert

De Egmonders probeerden DTS tevergeefs tegen te houden door middel van vele overtredingen. (Foto: aangeleverd)

OUDKARSPEL - Zaterdag 18 maart kwam Sint Adelbert op bezoek bij DTS. Daar had DTS nog een appeltje mee te schillen omdat DTS, na met 2-0 voor te hebben gestaan, uiteindelijk met 4-2 verloor van tien Egmonders.

Hoe anders was het deze zaterdag. DTS trad met een redelijk gewijzigd team aan en zette de Adelberters vast met hoge druk. DTS was scherper en maakte meer dribbels en sprints. De Egmonders hadden daar alleen met overtredingen antwoord op. Dat haalde veelal de vaart uit de wedstrijd en kon goed voetbal onder mogelijk zijn.

De uitstekend leidende scheidsrechter Rozenburg liet veel doorgaan en en trad op zonder gele kaarten te geven. De wedstrijd was in handen van DTS en Milan had weinig te doen. De eerste mogelijkheden waren voor DTS, maar echt gevaarlijk werd dat ook niet. De Egmonders bleven volharden in kleine nare overtredingen en dat leidde in de 25ste minuut tot een vrije trap op twintig meter voor het doel. Michael Wouters ging er achter staan en die deed wat ie al vaker gedaan had: hij schoot ‘m stijf in de linkerkruising, 1-0.

Adelbert moest nu ook wat laten zien, ze stonden zes punten voor op DTS en er was er alles aan gelegen om dit zo te houden of uit te breiden naar negen punten. Ze kregen één kans die ze op de paal schoten.
In de tweede helft bleef DTS de controle houden. Tot echte kansen leidde dit niet. DTS kreeg nog één grote mogelijkheid. Jeffrey Rispens schoot snoeihard een vrije trap op 18 meter door de muur. De keeper redde bekwaam.

Ondanks de vele verschuiving in het elftal was het een teamprestatie van formaat door de ploeg uit Oudkarspel. In de tweede periode staat DTS tweede met negen punten uit vier wedstrijden. Een mooie serie dus. Volgende week uit naar Sporting Krommenie.