FC Marlène houdt lang stand, maar gaat toch ten onder tegen Hovocubo

FC Marlène-spelers Floris Kemps en Kevin van Londen in duel met Amin Amghar van Hovocubo. (Foto: Sander Kaaij)

HEERHUGOWAARD – Een dapper strijdend FC Marlène hield vrijdagavond 17 maart lange tijd knap stand tegen de regerend landskampioen Hovocubo uit Hoorn, maar helaas net niet lang genoeg. Aan het einde van de wedstrijd namen de bezoekers definitief afstand van de gehavende Heerhugowaardse ploeg: 1-5.

FC Marlène trad in de eigen Sporthal Waardergolf niet met zijn sterkste formatie aan. Trainer Jeroen de Groot kon om diverse redenen geen beroep doen op Mo Darri, Younes Daari, Colin Kamp (allen geblesseerd) en Amir Molkârâi (geschorst). De talenten uit het tweede team die in hun plaats mochten spelen, waren gebrand om zich hier van hun beste kant te laten zien. FC Marlène, de nummer zes in de stand van de Eredivisie zaalvoetbal, nam zelfs brutaal een voorsprong dankzij een fraaie treffer van Stefan Dol en kreeg meerdere mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Hovocubo had het daardoor niet gemakkelijk, maar kwam via Abdessamad Attahiri wel langszij en ging met een voorsprong de rust in na een treffer van Lahcen Bouyouzan.

Na de thee bleef FC Marlène vechten voor wat het waard was, maar makkelijk ging dat niet. Pas vijf minuten voor tijd kon het matig spelende Hovocubo het Heerhugowaardse verzet pas echt doorbreken, met de 1-3 van Oualid Tarifit. In extremis, met een meevoetballende keeper, ging Marlène va banque spelen. In de slotminuten werd dat door de bezoekers afgestraft met nog eens twee tegentreffers van Iliass Bouzit en Mats Velseboer. Eindstand: 1-5.

FC Marlène mag de wonden likken. Vrijdagavond 24 maart staat de verre uitwedstrijd bij Tigers Roermond, de nummer drie in de stand, op de agenda.

Vrouwen FC Marlène laten zege uit handen glippen

Ook de vrouwen van FC Marlène hadden vrijdag niet hun beste avond. Zij hadden de koppositie in de eredivisie kunnen overnemen van ZV Libertas, dat een verrassende nederlaag leed. Maar de Heerhugowaardse vrouwen kwamen zelf tegen Futsal Rotterdam niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

FC Marlène ging in de eigen Sporthal Waardergolf voortvarend van start. Juul van der Kolk opende na acht minuten de score en die werd nog voor rust verdubbeld door aanvoerster Sanne Brand, zodat het bij rust 2-0 stond. In de tweede helft vonden de bezoekers uit Rotterdam via Sherallin Henriquez de aansluiting, maar de tweede treffer van Van der Kolk gaf Marlène weer wat rust. Die bleek echter van korte duur, want in de slotfase ging er van alles mis waardoor ook Henriquez haar tweede kon maken en nadat ook keepster Bianca Troost zich met de aanval ging bemoeien vond Alyssa Dijkstra dertien seconden voor tijd het net. Zo eindigde de wedstrijd in 3-3 en blijft het verschil met koploper ZV Libertas één puntje.

Vrijdag 24 maart spelen de Heerhugowaardse vrouwen uit bij de nummer vier van het klassement, Os Lusitanos in Amsterdam.