Banosol bekercompetitie: Late treffer Brahim Ezhar helpt FC Atlas naar halve finale

Zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - In de Banosol-bekercompetitie heeft FC Atlas zich na een spannende strijd met Energy Trust weten te plaatsen voor de halve finale tussen de ploegen uit de A- en B-poule. Een snelle openingstreffer van Brahim Ezhar hielp FC Atlas goed op weg, maar al snel was de gelijkmaker een feit dankzij Serkan Özdemir.

Nog sneller kwam FC Atlas opnieuw op voorsprong na een doelpunt van Khalid Ezhar en na de goal van Mustapha Ait Mama had de ploeg een belangrijke marge van twee in handen. Orhun Degirmenci bracht de spanning in de 24e minuut terug door de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen, waarna Energy Trust een strafschoppenserie leek af te gaan dwingen na de 3-3 van Abosin Azizi. In de slotminuut was het echter opnieuw Brahim Ezhar die het net wist te vinden en zo FC Atlas aan een plek in de halve finale hielp: 3-4.

VHC Jongens bv kende geen enkele moeite met EV Wonen Makelaardij 1 en was zo al vroeg zeker van een plek bij de laatste vier. Na elf minuten was het, mede dankzij twee doelpunten van Dion Vos, al 3-0 waarna de ploeg alleen maar verder door zou drukken. Pas na zes opeenvolgende treffers van VHC Jongens bv wist EV Wonen Makelaardij 1 wat terug te doen via Dave Timmer, maar hierna zou het opnieuw VHC Jongens bv zijn dat de lakens uitdeelde. Uiteindelijk zou dit een 11-1 overwinning opleveren waarin Vos met vijf goals een belangrijk aandeel had.

De Heertjes/Albinotrouwringen 1 kwam tegen debestevergelijkingssites.nl knap terug en zou uiteindelijk na penalty’s zegevieren. De ploeg opende na dertien minuten de score dankzij een goal van Mats Tromp, maar al snel kwam debestevergelijkingssites.nl langszij via Nick Sandee. Adel Al-Majahie was vervolgens met twee treffers verantwoordelijk voor de 1-3 voorsprong, maar het zou niet genoeg blijken te zijn voor debestevergelijkingssites.nl. Eerst was het Maurice Meijer die vijf minuten voor tijd het verschil terugbracht tot een waarna een late goal van Yannick van Amerongen ervoor zou zorgen dat de beslissing vanaf de stip plaats zou vinden. De Heertjes/Albinotrouwringen 1 was hierin de sterkste en mag zich zo halvefinalist noemen.

De laatste plek in de halve finale werd gegrepen door Jos Kamp Assurantiën, dat met 1-3 te sterk was voor Reyez!. Lars van der Zel en Rick Schilder hielpen Jos Kamp Assurantiën aan een 0-2 voorsprong waarna Frank van der Eng Reyez! in de wedstrijd hield. Vlak voor tijd zou Van der Zel voor de beslissing zorgen en zijn ploeg zo belonen voor een knappe prestatie.

B- en C-poules

Ook voor de ploegen uit de B- en C-poule stond er een plek in de halve finale op het spel. Bouwbedrijf Bert Groot pakte deze kans met twee handen aan en versloeg Esdégé-Reigersdaal met 2-0. Ewald van Veen nam beide doelpunten voor zijn rekening nemen en hielp zijn ploeg zo een ronde verder.

FC Alkmaar had een gemakkelijke avond tegen Dijk&Waard uitzendbureau en mag gaan strijden om een plek in de finale. Halverwege had FC Alkmaar al een 3-0 voorsprong op zak, waarna het verschil vijf werd na doelpunten van Anouar Senbati en Chris Osinga. Dijk&Waard gaf zich nog niet helemaal gewonnen en kwam wat dichterbij via treffers van Bas van ‘t Hull en Jochem Schaap. Een comeback zat er echter niet in en uiteindelijk werd de marge van vijf weer in ere hersteld dankzij Damian Strijbis en Amar Koning; 7-2.

Hood Atleten en New Basic maakten er een spannend duel van waarin uiteindelijk strafschoppen de doorslag gaven. Vroege treffers van Djordje Pupovac en Giovanni Siem a Joe hielpen Hood Atleten aan een droomstart, maar New Basic knokte zich snel terug in de wedstrijd. Reza Diemeer tekende voor de aansluitingstreffer, waarna Donny Sier een minuut later voor de gelijkmaker zorgde. Niet veel later was zelfs de eerste voorsprong een feit voor New Basic, dankzij een doelpunt van Boyd Bindels. Hood Atleten was even van slag, maar wist verdere tegentreffers te voorkomen. Zelf ging het op jacht naar de gelijkmaker en die viel vijf minuten voor tijd dan ook; het was opnieuw Pupovac die het net wist vond en dus moesten pingels voor de beslissing zorgen. Uiteindelijk was het New Basic dat aan het langste eind trok.

Zenuwslopend was het ook in het duel tussen Stuijt Infra GWW en Banosol. Uiteindelijk bleek laatstgenoemde ploeg over de langste adem te beschikken. Na een gelijkopgaande openingsfase kwam Banosol voor de tweede keer op voorsprong na een treffer van Frank Groen. Stuijt Infra GWW kwam echter voor de tweede keer langszij dankzij Jeroen Bel, waarna Roy Wit er met zijn tweede doelpunt voor zorgde dat een plek in de halve finale binnen handbereik lag. Deze voorsprong werd echter razendsnel uit handen gegeven en zo was het weer gelijk na een treffer van Anino Loche. Vijf minuten voor tijd kroonde Jasper Suurbier zich tot matchwinner en kon Banosol zich bij de laatste vier scharen; 3-4.