Zaal: FC Atlas nadert koploper in Jos Kamp Assurantiën-cup

Zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Getty Images)

HEERHUGOWAARD - In de 15e speelronde in de Jos Kamp Assurantiën-cup (poule B) van het recreatiezaalvoetbal in Heerhugowaard heeft de nummer twee FC Atlas de achterstand op lijstaanvoerder debestevergelijkingssites.nl teruggebracht tot twee punten. De koploper ging namelijk verrassend onderuit tegen Adviesgroep het Raadhuis, terwijl FC Atlas wél de volle buit pakte. Onderin pakte Van Dijk Borstelwerken.nl drie hele belangrijke punten tegen ZVV De Draai / D & B The Facility Group.

Nummer drie Tips Thailand liet twee punten liggen door gelijk te spelen tegen middenmoter Groot in Kluswerk. Tips kon nog wel een 1-0 achterstand wegwerken, maar kwam toch niet verder dan een teleurstellende 1-1.

Zonneveld Elektro is door de vijfde nederlaag op rij gezakt naar de tiende plaats en moet in het restant van de competitie uit een ander vaatje gaan tappen om degradatie te ontlopen. Deze keer was subtopper Jos Kamp Assurantien met 6-2 te sterk. Zonneveld kon nog wel een 2-0 achterstand wegwerken, maar door in de laatste acht minuten vier keer te scoren boekte Jos Kamp uiteindelijk toch een ruime overwinning.

De ‘kelderkraker’ tussen ZVV De Draai / D & B The Facility Group en Van Dijk Borstelwerken.nl leverde een klinkende 5-2 overwinning op voor Van Dijk. De Draai kwam twee keer op voorsprong, maar kon deze voorsprong beide keren niet vasthouden. Hierna bracht Jerry Duijker Van Dijk op voorsprong en door twee doelpunten van Daan Prins kort hierna gooide Van Dijk deze wedstrijd ruim tien minuten voor tijd op slot. Door de nederlaag staat De Draai nu voorlaatste en op het einde van de rit betekent dit directe degradatie. Van Dijk klimt door de overwinning naar de veilige negende plaats, maar de verschillen tussen de plaatsen zeven en elf zijn heel erg klein (in totaal slechts twee punten).

MEUBELZORG heeft een gapend gat van maar liefst tien punten te overbruggen om aan degradatie te ontsnappen. Deze keer werd er met 5-2 verloren van middenmoter NVDB. Halverwege de wedstrijd stond NVDB al met 3-0 voor en deze ruime voorsprong werd niet meer weggegeven.

FC Atlas ligt nog steeds op koers voor promotie en een eventueel kampioenschap door een 6-2 overwinning op het intussen ook tegen degradatie strijdende Chelsea. Mede door vier doelpunten van de bovenaan in de Joosten Staalbouw Topscoorderstrofee staande Khalid Ezhar bouwde FC Atlas een 6-0 voorsprong op en geloofde het hierna wel.

De verrassing van de avond vond plaats in de laatste wedstrijd. Koploper debestevergelijkingssites.nl voelt nu de hete adem van FC Atlas in de nek na een verrassende nederlaag tegen middenmoter Adviesgroep het Raadhuis. Door twee doelpunten van Moussa Sabili kwam de koploper nog wel met 2-0 voor, maar door drie doelpunten in slechts drie minuten draaide de adviesgroep de rollen volledig om. Uiteindelijk won Adviesgroep het Raadhuis met 6-2 en Remco Vet scoorde drie maal voor de adviesgroep.