Grootste schoolvoetbaltoernooi van Noord-Holland op velden SVW ‘27

Sport
Sponsor Marco Kamp (l) en organisator Piet de Wit met de leerlingen van De Wijde Veert en de Vlindertuin.
Sponsor Marco Kamp (l) en organisator Piet de Wit met de leerlingen van De Wijde Veert en de Vlindertuin. (Foto: AG Heeremans Photography)

DIJK EN WAARD - Het Hubo Schoolvoetbaltoernooi Dijk en Waard 2023 is woensdagmiddag 22 maart van start gegaan op de velden van voetbalvereniging SVW ‘27 in Heerhugowaard. In totaal doen er 156 teams van (vrijwel) alle basisscholen van de gemeente Dijk en Waard mee. 

Een groot deel van de dag werd geteisterd door regen en harde wind, maar gelukkig voor de organisatie was het woensdagmiddag prima voetbalweer. Met de aftrap van de wedstrijd tussen groep 5/6 van De Wijde Veert en groep 5/6 van De Vlindertuin werd het toernooi voor de jongste kinderen woensdag om 15.00 uur geopend. 


Toppers in de dop lieten hun benen spreken. - (Foto: AG Heeremans Photography)

Warm hart

Bij de aftrap was Marco Kamp aanwezig namens sponsor Jos Kamp Assurantiën en Regio Bank Heerhugowaard. Een bedrijf dat al een aantal jaren het schoolvoetbaltoernooi in Heerhugowaard mede mogelijk maakte en na het samengaan van Heerhugowaard en Langedijk ook het nieuwe, grotere toernooi met veel liefde ondersteunt. “Wij dragen de jeugd in Dijk en Waard een warm hart toe”, legt Marco uit. “Regio Bank stimuleert het sporten in het algemeen en staat midden in het sociale leven in de gemeente maar ook in de buurt.” Het team van De Wijde Veert won de openingswedstrijd overigens met ruime cijfers: 6-2.


Vrijwel alle basisscholen in Dijk en Waard doen mee. Hier in actie de Pater Jan Smitschool (aan de bal) tegen de Phoenix. - AG Heeremans Photography

Gemengde teams

In totaal komen 78 teams uit in het toernooi voor groep 5/6 en 77 in dat van groep 7/8. Een hele klus voor de organisatie en vrijwilligers om in goede banen te leiden, maar woensdag werd aangetoond dat dat prima gaat. Organisator Piet de Wit noemt het opvallend dat steeds meer gemengde teams worden ingeschreven, iets wat door de KNVB gestimuleerd wordt. “Er zijn teams die geheel uit meisjes bestaan, teams die alleen uit jongens bestaan en gemengde teams. Het toernooi voor de groepen 5/6 wordt de komende weken op woensdag gespeeld en dat voor de groepen 7/8 op de vrijdag. De wedstrijden beginnen telkens om 15.00 uur. De finale is 12 april.” Er wordt gestreden om een plek in de regiofinale - die ook op het sportcomplex van SVW ‘27 gespeeld zal worden - en bij winst de finale van alle scholen uit Nederland.

De Wit hoopt dat velen een kijkje komen nemen op de velden van SVW’27 aan de Parklaan in Heerhugowaard om de kinderen aan te moedigen.