Open dag bij Watersportboulevard Dijk en Waard

Sport
Roeien, kanovaren en nog veel meer sporten worden beoefend langs de Westdijk.
Roeien, kanovaren en nog veel meer sporten worden beoefend langs de Westdijk. (Foto: Archief)

DIJK EN WAARD - Roeivereniging Ossa, Kanovereniging Kanowaard en Thom van Straten Sport organiseren maandag 10 april (tweede paasdag) van 13.00 tot 16.00 uur gezamenlijk een open dag op en rond het water aan de Westdijk 12 en 14. Ervaar wat de water- en sportboulevard Dijk en Waard jou te bieden heeft!

Er is van alles te zien en te doen voor oud en jong. Er worden diverse demonstraties gegeven om te laten zien hoe divers en geweldig deze sporten zijn in onze prachtige waterrijke en groene omgeving van Dijk en Waard. Dit evenement aan de water- en sportboulevard wordt gehouden aan de Westdijk in Heerhugowaard. Een leuke activiteit voor tweede paasdag!

Kom kijken bij deze actieve en gezellige dag waar iedereen individueel of in een klein groepje aan mee kan doen. In de diverse clinics kun je van alles leren en proberen. Roeien en kanoën staan natuurlijk op het waterprogramma. Aan de wal kun je zowel binnen als buiten bijvoorbeeld deelnemen (of kijken naar) bootcampen, rampshotten, golf frisbeeën en fitnessen en nog veel meer. Er is een gezellige minimarkt met informatiestandjes van de deelnemende verenigingen en bedrijven, een foodtruck, een springkussen voor de kinderen en een leuke goody bag voor de bezoekers.

Kanowaard

Bij Kanowaard worden demonstraties gegeven, zoals eskimoteren, reddingen en vaartechnieken. Ook kan je zelf, onder professionele begeleiding, een stukje varen in een kajak of Canadese kano. Verder wordt er een kanoclinic verloot, in combinatie met een kanotocht door het Rijk der Duizend Eilanden.

Roeivereniging OSSA

Bij OSSA krijg je op de roeimachine (ergometer) uitleg over de roeihaal. Daarna kan je het water op in een 4-persoons roeiboot. Onder begeleiding van een ervaren roeier en stuur wordt de roeisport verder uitgelegd en ervaren. Je kunt bovendien meedoen met een wedstrijd op de ergometer, waarbij een een afstand van 250 meter afgelegd wordt. Degene die de snelste tijd neerzet wint een roeiclinic.

Thom van Straten SPORT

Thom van Straten SPORT laat verschillende kanten van zijn sportbedrijf zien. Er is een mix van recreatieve spelvormen in combinatie met een onderdeel fitness. Binnen en buiten worden demonstraties gegeven en is er uitleg over bijvoorbeeld groepslessen en mogelijkheden voor personal training.

Kijk voor meer informatie op www.waterensportboulevard.nl.