Triathlon Langedijk verhuist naar andere locatie en datum

Sport
Het loopparcours blijft nagenoeg gelijk aan de voorgaande edities, maar het zwem- en fietsparcours is volledig nieuw.
Het loopparcours blijft nagenoeg gelijk aan de voorgaande edities, maar het zwem- en fietsparcours is volledig nieuw. (Foto: aangeleverd)

OUDKARSPEL - De tiende editie van Triathlon Langedijk belooft een speciale editie te worden. Vanwege onzekerheid rondom de locatie van de vorige edities heeft de organisatie besloten om het evenement te verplaatsen naar het hart van Oudkarspel. 

De start en finish van de wedstrijd zijn bij Café De Heerlijkheid en Pont Meyer aan de Dorpsstraat. De inschrijving en prijsuitreiking zijn in het café en de wisselzone is op het terrein van Pont Meyer, achter het café. 

De verplaatsing van het evenement heeft grote invloed op het wedstrijdparcours. Het loopparcours blijft nagenoeg gelijk aan de voorgaande edities, maar het zwem- en fietsparcours is volledig nieuw. De gewijzigde parcoursen zullen binnenkort op de website www.triathlonlangedijk.nl worden gepubliceerd. 

Datum ook gewizjigd

Het gevolg van de locatiewijziging is ook een verschuiving van de wedstrijddatum. De datum gaat één week naar voren naar woensdag 14 juni. De eerste serie gaat om 19.00 uur van start en de tweede serie om 19.10 uur. 

Met bovenstaande wijzigingen denkt de organisatie een prima locatie te hebben gevonden, om de tiende editie van de Van der Voort Triathlon Langedijk tot een groot succes te maken. De inschrijving is reeds gestart en voor individuele deelname al vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Voor duo’s en trio’s is nog wel plek. 

Alle informatie over de inschrijving; zie de website www.triathlonlangedijk.nl.  

Triathlon Clinic 2023 

Triathlonvereniging Zwefilo organiseert dit jaar weer de triathlon-clinic om je voor te bereiden op de 1/8 triathlon van Langedijk! Acht weken lang wordt er onder deskundige begeleiding van onze trainers, driemaal per week getraind voor het zwemmen, fietsen en hardlopen. Er wordt getraind op allerlei niveaus, dus of je nu een beginner bent of al gevorderd, iedereen kan meedoen. Meedoen aan de clinic betekent automatisch dat je een startbewijs hebt voor de Triathlon Langedijk 2023. De kennismakings- en voorlichtingsavond is dinsdag 11 april. De kosten van de clinic zijn € 95,- per persoon. Dit is inclusief de inschrijfkosten voor deelname aan de Triathlon Langedijk 2023. 

Op www.zwefilo.nl vind je meer informatie over trainers, trainingslocaties en -tijden. Het inschrijfformulier kun je gebruiken om je aan te melden voor de clinic. Als je vragen hebt of meer informatie wilt, stuur dan een e-mail naar triathlonclinic@zwefilo.nl.