BOL verliest van Zuidvogels maar behoudt koppositie

Sport
Jack Schoon krijgt een grote kans de 2-1 voor BOL te maken, maar slaagt daar niet in.
Jack Schoon krijgt een grote kans de 2-1 voor BOL te maken, maar slaagt daar niet in. (Foto: Ed Gootjes)

Zaterdag heeft BOL de topper tegen nummer 3 Zuidvogels met 1-3 verloren. Zuidvogels sluit daarmee aan in de titelrace in 1A. Simpelweg door heel effectief om te gaan met de kansen. Dit in tegenstelling tot de thuisploeg. Het regende geen kansen over-en-weer, echter was het BOL dat op basis van de gehele wedstrijd vaker in de gelegenheid is geweest.

Startend met de wind schuin in de rug, deelde BOL in de beginfase enkele speldenprikjes uit en kreeg vervolgens 1 grote schietkans via Ruben Beentjes. Zijn uithaal miste de juiste precisie en zo kon de keeper redding brengen. Als de eindpass even later vanaf de linkerflank iets beter was geweest, dan had Bas Jonker een 100% kans gekregen. Nu zag hij de bal voor zijn neus langs gaan.

Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid voor Zuidvogels wel direct raak. De fysiek sterke spits Imar Kort knikte geheel vrijstaand raak, na een afgemeten voorzet vanaf links. Voorafgaand verloor BOL knullig de bal, waarbij de scheidsrechter geen overtreding constateerde, ondanks het appellerende BOL.

Bas Jonker kopte tien minuten later via de grond knap raak uit een corner van Ruben Beentjes, zodat we met een gelijke stand gingen rusten, 1-1.

Na rust was de effectiviteit bij Zuidvogels niet verdwenen. Sterker nog, invaller Brian Schimmel maakte het verschil door tweemaal zeer attent te reageren. Eerst na een vrije trap vanaf de linkerkant, waarbij Romain de Jong de bal niet kon klemmen, daar waar wegboksen wellicht verstandiger was geweest. Schimmel knikte de losgelaten bal resoluut binnen, 1-2. Nog geen zestig seconden daarvoor kreeg Jack Schoon de uitgelezen mogelijkheid om BOL op een 2-1 voorsprong te zetten, maar zijn inzet van vlakbij miste richting en kracht.

In de jacht op de gelijkmaker was BOL niet in staat om grote kansen te creëren. Zuidvogels ging daarentegen wel efficiënt met de kansen om. Na een scherpe counter via Imar Kort belandde de bal voor de voeten van Schimmel, die vanuit een lastige hoek uit de draai fraai afrondde, 1-3.

Ondanks een offensief slaagde BOL er niet meer in om de aansluiting te vinden, waardoor er na lange periode weer eens, weliswaar een wat ongelukkige, nederlaag moest worden geïncasseerd. Er is echter niets verloren, de koppositie werd behouden, met drie punten voorsprong op zowel Montfoort als Zuidvogels.

Komende zaterdag speelt BOL uit tegen SDC Putten. Aanvang 14.30 uur.