Voorbereidingen Tour de Waard 2023 zijn weer gestart

Sport
Al 52 jaar een vertrouwd gezicht; wielrenners op de Middenweg.
Al 52 jaar een vertrouwd gezicht; wielrenners op de Middenweg. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Het ene sportieve feestje, de Cityrun, is nog niet geweest of Heerhugowaard kan zich weer opmaken voor een nieuw spektakel: Tour de Waard 2023. Het wielerevenement staat zondag 20 augustus op de agenda. Organisator Stichting Tour de Waard blikt terug én vooruit.

‘Tour de Waard 2022 was weer een geslaagd evenement, sterke wielerwedstrijden met mooie winnaars. Het publiek kreeg bovendien een pilot van skeelerwedstrijden voorgeschoteld, waarin met hoge snelheden over het parcours werd gereden. De vele bezoekers zorgden voor een geweldige sfeer bij de horecagelegenheden. 

Zondag 20 augustus organiseren we de 52e editie. Een groot aantal van onze vrijwilligers heeft al aangegeven weer te willen helpen met de opbouw van het parcours. De sfeervolle wielerentourage in Heerhugowaard biedt een mooi decor voor een gevarieerd wedstrijdprogramma, met onder meer een wedstrijd in de Sportklasse, de Dikkebandenrace voor jeugdig talent, een wedstrijd voor de cliënten van Esdégé-Reigersdaal, wederom skeelerwedstrijden, de Univé Noord-Holland Cup voor dames over 60 kilometer en als klapstuk natuurlijk de strijd voor de elite-heren over 100 kilometer om de Jos Kamp Assurantiën-Regiobank bokaal. 

Daarnaast is er ook dit jaar weer op en rond het parcours van alles te beleven. Denk aan diverse leuke attracties voor kinderen in de Raadhuisstraat en gezelligheid en muziek bij de horecabedrijven. Voor al deze sportieve activiteiten is het bestuur van Stichting Tour de Waard weer begonnen met het verwerven van de benodigde middelen. We hopen dat het regionale bedrijfsleven ons net als voorgaande jaren van harte financieel wil steunen.”

Kijk ook eens op www.tourdewaard.nl.