KNVB-beker prooi voor vrouwen FC Marlène

Sport
FC Marlène vrouwen vieren feest.
FC Marlène vrouwen vieren feest. (Foto: JDL Fotografie/ archief)

HEERHUGOWAARD/ ROTTERDAM – De vrouwen van FC Marlène hebben voor het eerst in de historie een nationale prijs gegrepen. In de finale om de KNVB-beker werd, in Topsportcentrum Rotterdam, met 4-2 gewonnen van Os Lusitanos.

De eerste prijs in de historie van FC Marlène vrouwen was meteen een hele mooie. Vorig jaar ging de bekerfinale nog verloren tegen hetzelfde Os Lusitanos uit Amsterdam en in de strijd om de landstitel zette Drs. Vijfje de Heerhugowaardsen de voet dwars. Maar de aanhouder wint, want dit seizoen gaat het voorspoedig met het team van coach Dick van Stralen. De eerste helft van de bekerfinale verliep nog relatief moeizaam en zat de keepster van Os Lusitanos, de Obdamse Jessica Overtoom, de Waardse ploeg in de weg, maar na rust had FC Marlène alle schroom van zich afgeworpen. De Amsterdamsen kwamen via Kim van Velzen evenwel nog op voorsprong, maar de pas 16-jarige Kyara de Bruin zette FC Marlène al snel op gelijke hoogte. Een ander talent, Laïs Boes, zorgde niet lang daarna zelfs voor een voorsprong. Als Os Lusitanos nog wat wilde, moesten ze nu uit hun schulp komen. De goal viel exhter aan de andere kant, waar Aaike Verschoor FC Marlène op 3-1 zette. Zoyla Barendse zorgde met de 4-1 voor de beslissing. De tweede treffer van Os Lusitanos, van nota bene keepster Overtoom, was voor de eer.

Coach Van Stralen was apentrots op ‘zijn’ meiden en op wat ze de laatste weken laten zien. De pijlen gaan nu op he binnenhalen van de landstitel, waarin FC Marlène in een felle strijd is verwikkeld met ZV Libertas. “Ook daar gaan we er natuurlijk vol voor, maar we gaan eerst even met volle teugen genieten van dit moment, want dat hebben wij met z’n allen verdiend.”