Familie vol kampioenen

Sport
Maar liefst zes kampioenen in één familie, lekker bezig!
Maar liefst zes kampioenen in één familie, lekker bezig! (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Het afgelopen seizoen is er in de familie Koster veel gestreden om sportieve titels. Arno Koster is zelf een verwoed sporter en is sinds dit jaar coach van zijn dochter MO13-1 bij LSVV. In de tweede fase is Lynn en haar vader als coach kampioen geworden in de tweede klasse. 

In dit team speelt ook de dochter, Liv van de vriend van Lynns moeder. In deze zelfde fase is het neefje van Lynn, Stef, kampioen geworden met zijn team bij DTS JO 10-2. Tevens heeft Jorn Koster in de tweede fase van de competitie een kampioenschap misgelopen op doelsaldo. In de derde fase is het erg spannend geworden waarbij alle familieleden van de familie Koster voor het kampioenschap streden. Iedereen heeft tot de laatste twee speeldagen mogen strijden. Als eerste is Jorn Koster in de hoofdklasse met de JO15-1 kampioen geworden bij LSVV. 

Een week later heeft zijn neef Jayden Schotsman met de JO17-1 van LSVV de titel binnen gehaald. Tijdens het kampioenschap streden Lynn, Liv en coach Arno nog voor het kampioenschap in de eerste klasse, maar konden die prijs helaas niet verzilveren. 

Aan de andere kant van de familie spelen Jip en Kaz Kruijver ook bij LSVV. Jip speelt in de JO 19-2, maar helaas grepen die naast de titel. Ze hebben lang kunnen strijden, maar de tweede plaats is het hoogst haalbare. De laatste kampioen zou zaterdag 27 mei Kaz moeten worden met zijn team JO 17-2 van LSVV. Door een gelijkspel grepen zij ook net naast het kampioenschap. Het laatste weekend blijkt het kampioenschap niet te mogen gebeuren, want Jorn heeft in het Pinksterweekend meegedaan met een internationaal voetbaltoernooi en heeft daar helaas de finale met penalty’s verloren. 

Wel mag de familie met trots terugkijken op een mooi voetbalseizoen. Waarbij iedereen voor een kampioenschap heeft gestreden en er maar liefst zes kampioenen in één familie zitten.