BOL wordt overtuigend kampioen in eigen huis

Sport
De selectie van BOL met de kampioensschaal.
De selectie van BOL met de kampioensschaal. (Foto: Ed Gootjes)

BROEK OP LANGEDIJK - Zaterdag viel in deze spannende competitie voor BOL alles op zijn plaats. Er waren heel veel mensen (naar schatting een kleine duizend toeschouwers) aanwezig bij wat de kampioenswedstrijd moest worden. Het A-veld was van tevoren nog even gesproeid, een mooie sfeeractie door jeugdspelers van BOL en stralende weersomstandigheden maakten de omstandigheden ideaal. Winst van BOL tegen FC De Bilt, de tegenstander zaterdag, zou het kampioenschap realiteit maken.

De Bilt moest echter ook winnen om de nacompetitie voor lijfsbehoud nog te ontlopen. Het deed in het eerste deel van de wedstrijd zeker niet onder voor BOL en was al snel gevaarlijk. Een vlot lopende aanval van de Utrechters via de rechterkant van het veld werd afgerond met een schot in de rechterbovenhoek van het doel, gelukkig kon keeper Romain de Jong redden. BOL stelde er aanvankelijk weinig tegenover, maar ging langzamerhand beter spelen. Timon Plak was een keer gevaarlijk, een kopbal van Bas Jonker vloog over een doelpunt en ook uit enkele corners ontstond wat gevaar voor het doel van De Bilt. Gescoord werd er niet tot de rust aanbrak.

Meteen na rust brak BOL het verzet van De Bilt. Timon Plak bereikte Ruben Beentjes, die opvallend veel ruimte kreeg. Hij profiteerde knap van deze buitenkans en uit een lastige hoek wist hij de bal over de keeper in het doel te deponeren. Een vreugde-explosie in en rond het veld was het gevolg. Het kampioenschap was nu wel heel dichtbij, gelet ook op de gunstige berichten uit Huizen, waar Zuidvogels op voorsprong stond tegen Montfoort. 


Timon Plak ontwijkt stijlvol een tackle van zijn tegenstander. - Foto: Ed Gootjes

Daarna kreeg BOL volop mogelijkheden de wedstrijd te beslissen. De Bilt moest nu meer risico nemen en dat verschafte BOL voorin meer ruimte. De kansen die dat opleverde werden niet benut. De Bilt probeerde het wel, maar werd eigenlijk niet meer gevaarlijk voor het doel van BOL. Met nog ruim een kwartier te spelen ging trainer Erwin Tump wisselen. René Rootlieb kwam en kreeg de aanvoerdersband weer om. Ook Martijn Ton, Mike Molenaar en Jelle Brandsma kwamen in het veld, wat liet zien dat het bijna bereikte kampioenschap een groepsprestatie is geweest. Aan de stand veranderde niets meer en om 16.29 uur floot de goed leidende scheidsrechter Maarten Streef uit Gouda de wedstrijd af. Het kampioenschap van BOL in de eerste klasse A was daarmee een feit. 

Knappe prestatie van Erwin Tump en staf

Een ongelooflijk knappe prestatie van Erwin Tump en zijn staf en natuurlijk van de selectie van BOL. Een kampioenschap waar vooraf niemand bij BOL aan had gedacht. Het werd uitbundig en sfeervol gevierd. Bij de huldiging werden er kampioensmedailles uitgereikt door de heer Onno Jans namens de KNVB. De kampioensschaal werd aan aanvoerder René Rootlieb overhandigd door erelid en oud-voorzitter Jan Slot sr. Daarna was het feest en dat duurde tot heel laat. BOL speelt volgend seizoen in de vierde divisie.