Zaalvoetbal: Nog steeds niets beslist in Jos Kamp Assurantiën-cup

Sport
Afbeelding
(Foto: Getty Images)

HEERHUGOWAARD - In de 20e speelronde vielen er in de strijd om de Jos Kamp Assurantiën-cup (poule B) van het recreatiezaalvoetbal veel grote uitslagen te noteren (slechts één wedstrijd was spannend), maar met nog maar twee speelrondes voor de boeg is er nog steeds niets beslist. Koploper FC Atlas en achtervolger debestevergelijkingssites.nl (het verschil is slechts één punt) wonnen beiden ruim en gaan waarschijnlijk in de volgende speelronde in een onderling duel uitmaken wie kampioen wordt. Beide teams zijn echter nu al verzekerd van promotie. Onderin strijden liefst vijf teams nog tegen degradatie.

Middenmoter NVDB had een makkelijke avond tegen het tegen degradatie vechtende Van Dijk Borstelwerken.nl. Pas na 20 minuten spelen kwam NVDB op voorsprong, maar die werd daarna resoluut uitgebouwd naar 5-0. Pas hierna maakte Daan Prins de eretreffer voor Van Dijk. Eindstand 5-1. 

Chelsea was kansloos tegen Adviesgroep het Raadhuis, maar hier vielen de meeste treffers al aan het begin van de wedstrijd. Het Raadhuis won uiteindelijk met 5-0 en ook Chelsea heeft waarschijnlijk nog wat punten nodig om aan degradatie te ontsnappen. 

Middenmoter Jos Kamp Assurantien was nog niet helemaal veilig, maar is dat nu wel na een grote overwinning tegen ZVV De Draai / D&B The Facility Group. Na ruim een kwartier spelen stond Jos Kamp al met 3-0 voor en die voorsprong  werd in de slotfase nog uitgebouwd naar een 7-0 overwinning. ZVV De Draai staat nu nog boven de rode streep, maar heeft eigenlijk ook nog een overwinning nodig voor lijfsbehoud. 

Koploper FC Atlas had geen medelijden met het arme en al gedegradeerde MEUBELZORG en haalde zelfs de dubbele cijfers. FC Atlas won met 12-1 en de koploper in de Joosten Staalbouw Topscoorderstrofee, Khalid Ezhar, voegde aan zijn toch al imposante staat van dienst nog eens zes (!) doelpunten toe. 

Ook debestevergelijkingssites.nl boekte een ruime overwinning en versloeg Groot in Kluswerk met 8-0. Groot in Kluswerk staat door deze grote nederlaag nu voorlaatste en aan het einde van de rit betekent dit directe degradatie. 

Tenslotte blijven ook de degradatiezorgen voor Zonneveld Elektro groot na een nipte nederlaag tegen de nummer drie Tips Thailand. Tot ruim halverwege de wedstrijd leek er niets aan de hand voor Tips Thailand en stond het 4-1 voor. Zonneveld knokte zich echter terug en na de aansluitingstreffer in de slotfase ontstond er nog een spannende laatste minuut, maar de gelijkmaker kwam er niet.

Kijk voor alle uitslagen en standen op www.recreatievoetbal.nl.