Feest in de Waardergolf: Vrouwen FC Marlène grijpen Nederlandse titel

Sport
Ongekende feestvreugde na een ongekende prestatie!
Ongekende feestvreugde na een ongekende prestatie! (Foto: AG Heeremans Photography)

HEERHUGOWAARD – Dijk en Waard is een Nederlands kampioen rijker. En wát voor een! De zaalvoetbalsters van FC Marlène mogen zich kampioen van Nederland noemen. Vrijdagavond schreef het team van coach Dick van Stralen geschiedenis. Nadat eerder al de KNVB-beker in de wacht werd gesleept, kon er vrijdagavond 2 juni nog een tweede grote prijs worden toegevoegd aan het meest succesvolle seizoen voor de Heerhugowaardse voetbalvrouwen tot nu toe. Daarmee zetten de vrouwen een prachtige kroon op het jubileumseizoen van FC Marlène, dat precies 50 jaar bestaat.

FC Marlène had de eerste finalewedstrijd in Gorinchem al gewonnen (2-3) en stond dus in pole position aan de aftrap tegen ZVG Cagemax, dat in de finale zo verrassend het sterke ZV Libertas had uitgeschakeld. Maar dat zegt niet altijd iets; vorig jaar stonden de Heerhugowaardse zaalvoetbalsters ook al in de finale van zowel de beker als het landskampioenschap en toen ging het twee keer mis. In de eigen Sporthal Waardergolf kon FC Marlène het vrijdagavond afmaken, maar ZVG Cagemax nam via Kelly Hollak brutaal een voorsprong. 


De speelsters vliegen elkaar in de armen na de treffer van Amy Visser. - (Foto: AG Heeremans Photography)

De Heerhugowaardse zaalvoetbalsters lieten zich echter niet van de wijs brengen en stelden vlak voor rust via twee treffers van Amy Visser orde op zaken. En vlak na de thee bleek ze opnieuw trefzeker toen ze de 3-1 binnentikte. De tegenstander uit Gorinchem liet het hoofd er nog niet bij hangen en ging spelen met een meevoetballende doelvrouw. Dat betaalde zich uit, want Marloes Blom bracht met haar goal de spanning terug in de wedstrijd. 


Blije koppies op de officiële kampioensfoto. Trots poseren de vrouwen van FC Marlène met de schaal. - (Foto: AG Heeremans Photography)

De doemscenario’s van vorig jaar staken dreigend de kop weer op, maar Amy Visser hield het hoofd koel en maakte vlak voor tijd haar vierde treffer van de avond: 4-2. Na het laatste fluitsignaal barstte het gejuich los in de Waardergolf en kreeg aanvoerster Sanne Brand de kampioensschaal uitgereikt uit handen van KNVB-official Ron Kauwen en kon de titel uitgebreid gevierd worden.

Nu FC Marlène kampioen is, mag de ploeg volgend seizoen niet allen strijden om de Supercup, maar tevens meestrijden op Europees niveau.