Zaalvoetbal: eindsprint EV Wonen Makelaardij 1 goed voor knappe eindnotering

(Foto: Getty Images)

HEERHUGOWAARD - Autobedrijf John Visser heeft ook de laatste wedstrijd in de L’Arcade Administratie-Cup gewonnen. Tegen De Praktijk nam de lijstaanvoerder na negen minuten al een 0-2 voorsprong door doelpunten van Dannis Kee en Noah Kok, al tekende Nick van Heumen in de 23e minuut voor de aansluitingstreffer. Spannend zou het echter hierna niet worden, want nog in dezelfde minuut was de marge weer twee nadat Thijmen Kee het net wist te vinden. Kok en Max Visser zouden de eindstand uiteindelijk op 1-5 bepalen.

Fietsvoordeelshop.nl is al even zeker van de tweede plaats en liet ook tegen Reyez! zien dat het deze hoge notering waard is. Pas bij een 3-0 achterstand wist Reyez! wat terug te doen via Rob van der Eng, maar hierna zorgden twee goals van Jeffrey de Cocq van Delwijnen voor de definitieve beslissing. Van der Eng zou het gat nog wel tijdelijk verkleinen, maar doelpunten van De Cocq van Delwijnen, Dennis Brandjes en Niels Oudejans waren goed voor een ruime overwinning voor fietsvoordeelshop.nl: 8-2.

Energy Trust wist op de valreep nog een plek te stijgen op de ranglijst nadat het met 1-4 te sterk was voor nummer drie VHC Jongens BV. Het was in dit duel al vroeg raak via Marco Kossen die VHC Jongens op voorsprong zette. Pas aan het begin van de tweede helft kwam de gelijkmaker op het bord via Hassan Choukair. Acht minuten voor tijd bracht Hamza Demirtas Energy Trust voor het eerst op voorsprong en in de slotfase werd de overwinning veiliggesteld door Serkan Ozdemir en Mohamed El Bouziaini; 1-4. Dankzij deze overwinning verzekerde Energy Trust zich van plek vier en passeerde het hiermee De Praktijk.

A2-Cup

In de A2-Cup kwam Kieskeuring dichtbij een stunt tegen kampioen Rijkspolder / Steakhouse Marrakech, maar stond het na afloop toch nog met lege handen. In dit duel wist Rijkspolder / Steakhouse Marrakech tot drie keer toe op voorsprong te komen maar net zo vaak knokte Kieskeurig zich terug in de wedstrijd. Zo leek de 3-3 van Robert Shellard Kieskeurig een punt te gaan bezorgen, maar in de slotfase bepaalde Anwar Aoulad Lfadil toch anders: 3-4.

EV Wonen Makelaardij 1 wist na een spannende strijd Schildersbedrijf Mol met 1-2 te verslaan en haalde zo nog de tweede plek binnen. Bob de Wit nam namens Schildersbedrijf Mol in de negentiende minuut de openingstreffer voor zijn rekening, maar moest toezien hoe het één minuut later alweer gelijk was na een goal van Daniël Oosenburg. Ook de 1-2 zou op naam komen van Oosenburg en hiermee schoot hij zijn ploeg naar drie belangrijke punten. Mede dankzij vier overwinningen uit de laatste vijf wedstrijden klom EV Wonen Makelaardij 1 op de ranglijst en passeerde het uiteindelijk ook nog Schildersbedrijf Mol.

De Heertjes/Albinotrouwringen 1 maakte vooraf ook nog kans op plek twee, maar zag zijn kansen in rook opgaan nadat het onderuit ging tegen Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging. Bart Velseboer wist Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging aan een 1-0 voorsprong te helpen, waarna Steven van Tunen met twee treffers aan alle onzekerheid een einde zou maken. Maurice Meijer wist vlak voor tijd nog wel de eer van De Heertjes/Albinotrouwringen 1 te redden, maar meer zat er niet meer in voor zijn team; 3-1. Van Tunen veroverde met deze twee treffers ook nog de topscorerstitel met zijn eindtotaal van 24 competitiegoals.