Zaalvoetbal: Nieuwkomer FC Atlas overtuigt ook in A-poule

Sport
Zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Getty Images)

HEERHUGOWAARD - Het pas gepromoveerde FC Atlas maakt ook een stap hoger direct al indruk. In de tweede competitiewedstrijd scoorde de ploeg maar liefst 15 keer en pakt de koppositie in poule A. Verder heeft alleen VHC Jongens nog een 100% score. Onderin wacht Gardentwins nog op de eerste punten. 

Gardentwins ging in de eerste wedstrijd goed mee met VHC Jongens en stond ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd nog met 2-1 voor. In de slotfase scoorde VHC Jongens echter driemaal binnen vijf minuten en gaf die voorsprong niet meer weg. De aansluitingstreffer van Bodhi Allard kwam er nog wel, maar langszij kwam Gardentwins niet meer: 4-3. 

Khalid Ezhar was weer eens op dreef voor FC Atlas en scoorde in slechts 12 minuten maar liefst zes keer! Het was na 18 minuten al 8-0 en pas toen kon tegenstander Reyez! tegenscoren. Uiteindelijk won FC Atlas met 15-4. Giovanni Milop scoorde drie keer voor Reyez! 

Energie Trust pakte de eerste overwinning van het seizoen door fietsvoordeelshop.nl overtuigend met 7-2 te kloppen. Ilyas Bektes scoorde in deze wedstrijd drie keer voor Energy Trust. 

Schildersbedrijf Mol klopte in een spannende wedstrijd debestevergelijkingssites.nl met 4-3 en pakte hiermee de eerste punten van dit seizoen. Deze wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar een gele kaart voor debestevergelijkingssites.nl in de slotfase leidde de overwinning in voor het schildersbedrijf: in de laatste minuut werd de overtalsituatie goed uitgebuit. 

Ook de wedstrijd De Heertjes / Albino trouwringen 1 - Sta op Stoel Alkmaar / Bak Ecommerce was spannend en eindigde in 2-2. In de beginfase nam het team van De Heertjes een 2-0 voorsprong, maar Sta op Stoel kwam langszij. Voor De Heertjes 1 was dit het eerste punt van het nieuwe seizoen. 

Ook de laatste wedstrijd van de avond was spannend, maar uiteindelijk trok Rijkspolder / Steakhouse Marrakesh met 6-4 aan het langste eind tegen Kieskeurig. Halverwege stond Kieskeurig met 3-2 voor, maar hierna sloeg Rijkspolder een gaatje door drie keer op rij te scoren (5-3). Door de aansluitingstreffer van Laurens Vredenburg van Kieskeurig ontstond er nog een spannende slotfase, maar in de laatste minuut besliste Mounir El Fakiri (hij scoorde in deze wedstrijd drie keer) dit duel definitief in het voordeel van Rijkspolder.

Kijk voor alle uitslagen en standen op www.recreatievoetbal.nl.