KSV meisjes C1 winnen van VELO C1

Sport
Met goed aanvalsspel zette KSV de tegenstander opzij.
Met goed aanvalsspel zette KSV de tegenstander opzij. (Foto: Peter Vos)

‘T KRUIS - De handbalcompetitie is weer begonnen. De KSV C1 (meisjes 13-14 jaar) speelt dit jaar in de hoogste klasse, de jeugddivisie, en nam het zaterdag 28 oktober op tegen VELO uit Wateringen. De wedstrijd werd gewonnen met 29-25.

KSV begon nerveus aan de wedstrijd. Langzaam kwamen de Kruizenaren in hun spel en toen Tes Elsinga het eerste doelpunt scoorde, ebde de nervositeit langzaam weg. KSV hield met snel aanvalsspel de verdediging van VELO onder druk. Met name Quincy Denijn en Maud Pater wisten keer op keer de cirkelspelers goed vrij te spelen. Langzaam liep KSV uit naar een verdiende 16-13 voorsprong bij rust. 

In de tweede helft keerde bij vlagen de nervositeit weer terug en gaf KSV onnodig enkele kansen weg. Uitstekend keeperswerk van Robine Schrijver, die kort achtereen een penalty en een break wist te stoppen, voorkwam echter dat VELO dichterbij kwam. Uiteindelijk won KSV verdiend met 29-25. Een uitstekend resultaat en het vertoonde spel doet vermoeden dat meer overwinningen zullen volgen.

Kijk voor meer info op www.ksvhandbal.nl.


De KSV meisjes C1 speelt dit jaar in de hoogste klasse. - (Foto: Peter Vos)